Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στη Νέα Δημοκρατία για τις Πανελλήνιες

Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας
Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις Πανελλαδικές ως την αιχμή της αντιπολιτευτικής της τακτικής. Ας συγκρατηθεί και ας βρει άλλους τρόπους να εκφράσει τις αντιπολιτευτικές της διαθέσεις. 

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για πρώτη φορά κάνει μία προσπάθεια να συνεννοηθεί με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για τον αριθμό εισακτέων. Είναι μία αρχή. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να αδιαφορεί για τα προβλήματα που εντοπίζουν πολλά τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περίπτωση που ο αριθμός εισακτέων υπερβαίνει τις δυνατότητές τους. 

Το εύκολο μεν αλλά το παιδαγωγικά προβληματικό θα ήταν να αγνοήσει το Υπουργείο τις προτάσεις των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Αυτό θέλει η Νέα Δημοκρατία;

Με σεβασμό στην αγωνία των νέων που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, αποφασίστηκε η μείωση στις συγκεκριμένες Σχολές να αρχίσει από φέτος, και να συνεχιστεί του χρόνου, ώστε να η μείωση να κατανεμηθεί σε δύο χρόνια.

Έχει ενδιαφέρον ότι η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να βγάλει συμπεράσματα για το κατά πόσο ευσταθεί η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί για τις επαναληπτικές, χωρίς καν να την έχει δει. Αν κάποιος αρρωστήσει στη διάρκεια των εξετάσεων του Ιουνίου είναι λογικό να μην μπορεί να εξεταστεί λίγες μέρες μετά την ασθένεια. 


Μήπως η Νέα Δημοκρατία υπονοεί ένα σύστημα επαναληπτικών που θα ενισχύει όχι εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη, αλλά εκείνους που θα “αρρωστήσουν” για άλλους λόγους; Είναι ακραίο να ανοίγει η αξιωματική αντιπολίτευση θέμα “νομιμότητας εξετάσεων” και δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας και πολιτικών επιχειρημάτων.

Αναφέρει η Νέα Δημοκρατία ότι παρατηρείται καθυστέρηση στον έλεγχο των συστημάτων μετάδοσης των θεμάτων. Αλήθεια από που έχει την ψευδή αυτή πληροφορία; Ελπίζουμε ειλικρινά να μην υιοθετήσει τη νέα πρακτική των fake news. 


Το Υπουργείο έχει ήδη ολοκληρώσει όλους τους ελέγχους και κάνει σε εβδομαδιαία βάση όλες τις προετοιμασίες όπως γίνονται όλα τα χρόνια, ενώ έχει επιπρόσθετα σχεδιάσει συνεχείς ελέγχους έως την έναρξη των εξετάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.