Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Κι αυτοί ξανασταυρώνονται

Δελτίο τύπου Σοσιαλιστικής Προοπτικής
Η Σοσιαλιστική Προοπτική καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία, έναν ακόμη κρίκο στη μαύρη, αιματοβαμένη αλυσίδα εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, μια ακόμη πληγή στους σπαραγμένους λαούς της Μέσης και της Εγγύς Ανατολής.
Καταδικάζουμε τα νοσηρά μυαλά που σχεδιάζουν τα χημικά όπλα.

Καταδικάζουμε τα «βρώμικα» εργοστάσια που τα παράγουν και τους εμπόρους του πόνου και του αίματος που τα διακινούν.

Καταδικάζουμε όποιους σχεδίασαν και εκτέλεσαν το ανοσιούργημα στο Ιντλίμπ και άλλα ανάλογα.

Καταδικάζουμε όμως και τους πρόθυμους που έσπευσαν να αξιοποιήσουν αυτό το έγκλημα για να δικαιολογήσουν τη διατήρηση και την ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής επιρροής τους. Αυτούς τους ίδιους που είναι οι ηθικοί αυτουργοί, οι πρώην (και νυν;) χρηματοδότες των σημερινών φονιάδων, των θρησκευτικών φονταμεταλιστών, των κάθε λογής τοπικών καταπιεστών και δικτατόρων.

Αλήθεια, πόσο βολική ήταν η επίθεση στη Βόρεια για την ανάλωση των ακριβών πυραύλων Patriot ή για την ανάκτηση της επιρροής του θείου Σαμ στην περιοχή;

Αφιερώνουμε τις τραγικές σκηνές με τα αθώα θύματα του κατπιταλισμού της ύβρεως σε όσους και όσες αναπαράγουν, από ανοησία ή από συμφέρον, τις ψευδαισθήσεις για το δήθεν συμφέρον της χώρας από τις όποιες λυκοφιλίες, σε όσους και όσες σπεύσανε να καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των Η.Π.Α.

Εμείς δεν παρασυρόμαστε από τους σύγχρονους καλοθελητές, ούτε από τους μεταμφιεσμένους φασίστες της εποχής. Η Σοσιαλιστική Προοπτική παραμένει πιστή στην παράδοση του σοσιαλιστικού κινήματος και διεκδικεί για την Ελλάδα το ρόλο που της αναλογεί: αυτόνομη δύναμη ειρήνης, εγγυήτρια της κοινωνικοοικονομικής συνεργασίας στην Παρευξείνια Ζώνη, στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, υπερασπιστή της δημοκρατίας και της κυριαρχίας, της ίδιας της επιβίωσης όλων των λαών της περιοχής, τιμήτρια της κοινωνικής δικαιοσύνης και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.