Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Κιλκίς: "Σφράγισαν την ταφόπλακα που είχαν ρίξει με το κλείσιμο των πέντε αστυνομικών τμημάτων"

Δελτίο τύπου Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Κιλκίς
Την 13/04/2017 πληροφορηθήκαμε, με την έκδοση της διαταγής για την ανακατανομή των οργανικών θέσεων ΕΛ.ΑΣ, την μείωση των οργανικών θέσεων στην Δ.Α Κιλκίς, αφαιρώντας όλες τις κενές οργανικές θέσεις που είχαν απομείνει στο Κιλκίς σφραγίζοντας την ταφόπλακα που είχε ρίξει με το κλείσιμο των πέντε αστυνομικών τμημάτων. 
Αναρωτιόμαστε μετά την περικοπή των οργανικών θέσεων, πότε θα γίνει ανανέωση του αστυνομικού προσωπικού; πότε θα μετατεθεί ένας αστυνομικός στον τόπο συμφερόντων του;

Το πιθανότερο μετά από μια δεκαετία όταν θα αρχίσουν οι συνταξιοδοτήσεις όπου το 70% του αστυνομικού προσωπικού θα πλησιάζει ηλικιακά τα πενήντα πέντε έτη και θα έχουμε την απαίτηση από μεσήλικες αστυνομικούς να υπερασπίζουν και να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των πολιτών.

-Κατά την παρουσίαση του σχεδίου της αναδιάρθρωσης και την διαβούλευση του τον Νοέμβριο του 2015,άλλα μας παρουσίασε η πολιτική και φυσική ηγεσία και άλλα εφαρμόζονται. Επισημαίνουμε ότι η Ένωση μας κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων ως και την τελευταία στιγμή, πρότεινε και διεκδικούσε εκτός από την διατήρηση του Α.Τ Ν. Σάντας, των Συνοριακών Τμημάτων ως έχουν και την διατήρηση του αριθμού των οργανικών θέσεων.

-Θυμίζουμε τα δύο Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου και Αξιούπολης (Ειδομένης),μέχρι πρότινος αριθμούσαν περισσότερες από διακόσιες οργανικές θέσεις και τώρα αριθμούν λίγο περισσότερες από εκατό. 

Το νέο τμήμα που ιδρύεται ,από την συγχώνευση των δύο, το Τ.Σ Φ Παιονίας, ιδρύεται με την εκπόνηση ενός σχεδίου για ένα πολυδύναμο τμήμα, για εξοικονόμηση προσωπικού, καλύτερη αστυνόμευση και επιτήρηση της συνοριακής γραμμής. Αυτήν την στιγμή όχι μόνο ενδυναμώνεται αλλά αποδυναμώνεται κατά εκατό οργανικές θέσεις. 

Μέχρι πριν ένα έτος το συνοριακό τμήμα στην Ειδομένη ενισχυόταν με αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Ελλάδα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο ζήτημα του προσφυγικού. 

Αυτήν την στιγμή συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα του προσφυγικού, να υπάρχει ο κίνδυνος έξαρσης εσωτερικών πολιτικών ταραχών στην Π.Γ.Δ.Μ, να ενισχύονται τα συνοριακά με δυνάμεις της frontex και όμως αποδυναμώνεται η φύλαξη των συνόρων με αυτήν την συγχώνευση γιατί πιθανόν δεν χρειάζονται οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί και πρέπει να τοποθετηθούν σε άλλες Υπηρεσίες αφήνοντας την ήδη μη επαρκή φύλαξη των συνόρων στο έλεος του Θεού.

-Το καλύτερο από όλα φυσικά είναι ότι δεν υπάρχει κτίριο για την στέγαση του νέου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας. Το κτίριο στο οποίο θα στεγαζόταν το νέο τμήμα αφού νομιμοποιήθηκε λόγο αυθαίρετης κατασκευής με ΄΄μαγικές΄΄ κινήσεις χρειάζεται μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να λειτουργήσει,όμως ακόμη ψάχνουν την χρηματοδότηση ενώ στα πολλά υποσχόμενο σχέδιο της αναδιάρθρωσης θα προβλεπόταν.

-Άλλη μια υπόσχεση στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης που έμεινε στα χαρτιά ήταν η μετεγκατάσταση του Τ.Σ.Φ Δοϊράνης στο κτίριο του υπό κατάργηση Α.Τ Δροσάτου, για τον απλούστατο λόγο ότι όποιος εισέρχεται στο κτίριο που στεγάζεται τώρα το Συνοριακό Τμήμα της Δοϊράνης διαπιστώνει ότι μόνο για στάβλισμα ενδείκνυται.

-Τέλος αφού μέσω της αναδιάρθρωσης "προέβλεψαν" για την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και την εξοικονόμηση προσωπικού για την καλύτερη αστυνόμευση δεν προβλέπετε πουθενά με ποια οχήματα θα πραγματοποιούνται οι αυξημένες εποχούμενες περιπολίες, όταν ο στόλος των οχημάτων μας παραπέμπει σε στόλο "νεκροφόρων", δεν προβλέπετε η χορηγία άλλων υλικοτεχνικών υλικών (αλεξίσφαιρα και λοιπά τεχνικά μέσα).

-Αυτά τα λίγα για το τέλειο σχέδιο αναδιάρθρωσης στην Δ.Α Κιλκίς και ευελπιστούσε να επανεξεταστούν οι παθογένειες του διατάγματος.

1 σχόλιο:

  1. Καλό είναι να λέμε το αποτέλεσμα μίας απόφασης, μίας ενέργειας, επιμένω εγώ να απαντήσουν: ποιες είναι οι τοπικές αρχές που ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ και ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ το ανάλογο προσχέδιο, κάποτε να έχουν το θάρος και να το δηλώσουν.
    ΤΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΝ.ΕΛ ΚΙΛΚΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.