Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Δύο Λέσχες ανάγνωσης λειτουργούν στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Ανακοίνωση
Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Εφήβων και της Λέσχης Ανάγνωσης ενηλίκων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς έγιναν την Τετάρτη 26 Απριλίου.
Η Λέσχη Ανάγνωσης ενηλίκων δημιουργήθηκε τον Νοέμβριου του 2010 και συνεχίζει ως σήμερα την λειτουργία της. Η ομάδα συναντιέται μια φορά το μήνα και συζητά για ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Η επιλογή του βιβλίου γίνεται κατόπιν συζήτησης και προέρχεται, κατά κύριο λόγο, από την ελληνική και ξένη πεζογραφία. 

Την Τετάρτη 26 Απριλίου έγινε συνάντηση των μελών της Λέσχης στο καφέ «Take 5» και συζητήθηκε το βιβλίο του Γάλλου Νομπελίστα Patrick Modiano “Στο καφέ της χαμένης νιότης”.

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στη λέσχη ανάγνωσης μπορείτε να έρθετε στη συνάντηση του μήνα.

Επόμενη συνάντηση στις 30 Μαΐου στο καφέ «Take 5» στις 20:30. Διαβάζουμε το βιβλίο του Πορτογάλου Νομπελίστα συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου «Περί φωτίσεως».

«Σε κάποια χώρα γίνονται εκλογές. Η καταμέτρηση των ψήφων στην πρωτεύουσα αναδεικνύει πρώτη δύναμη το λευκό με ποσοστό περίπου 70%. Οι εκλογές επαναλαμβάνονται την επόμενη Κυριακή και το λευκό ξεπερνά το 80%. Μπροστά στο διαφαινόμενο κενό εξουσίας, τα δύο μεγάλα κόμματα, ο κρατικός μηχανισμός και οι δημόσιες υπηρεσίες εγκαταλείπουν την πόλη, καταστρώνοντας αστυνομικά σχέδια για να ανακαλύψουν τον υποκινητή. 

Μια έκπληξη όμως περιμένει τους κρατούντες: ο πληθυσμός της πόλης αφυπνίζεται, «φωτίζεται», και ανακαλύπτει από την αρχή τις αξίες της αλληλεγγύης, της προσωπικής ευθύνης, της αλληλοβοήθειας. Το κράτος όμως δεν έχει πει ακόμη την τελευταία λέξη.

Ένα απαισιόδοξο βιβλίο; «Δεν είμαι εγώ απαισιόδοξος. Είναι ο κόσμος απαίσιος», ισχυρίζεται ο Ζοζέ Σαραμάγκου, που με το νέο αυτό μυθιστόρημά του, που κινείται στον αντίποδα του μυθιστορήματός του «Περί τυφλότητος», γνώρισε και πάλι μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Η Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 από μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας σε συνεργασία με την βιβλιοθήκη. Έχουν γίνει έως τώρα πέντε συναντήσεις και έχουν διαβαστεί τέσσερα βιβλία, με τελευταία συνάντηση την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 17:30 στην βιβλιοθήκη.

Τα παιδιά αφού συζήτησαν για το βιβλίο «Οι φύλακες των αστεριών» της Ελένης Πριοβόλου, αντάλλαξαν απόψεις και μίλησε το καθένα ξεχωριστά για τις εντυπώσεις του. Παρακολούθησαν ένα σύντομο βιντεάκι σχετικά με το θέμα του βιβλίου και έπειτα επέλεξαν βιβλίο για την τελευταία τους συνάντηση για φέτος, που θα γίνει την Τετάρτη 14 Ιουνίου, ώρα 17:30 στην Βιβλιοθήκη.
Το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσουν είναι: «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευρυπίδη.

Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς Δόμνα Καραπάνου, Τασούλα Μπακιρτζή και Θεοδώρα Θεοδωρίδου.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: vivlkilk@sch.gr, Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.