Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Μαθητές του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, προβάλουν με εκπληκτικές μακέτες την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη! (Φωτογραφίες)

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Με πόσους τρόπους μπορεί να προβληθεί και να διαφημιστεί άραγε ένας τόπος; Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές ώστε να δείξουν ή να αποδείξουν τις γνώσεις και τις δυνατότητές τους; 

Είναι όντως η σημερινή νεολαία αποχαυνωμένη και "υπνωτισμένη" μπροστά σε μια οθόνη τάμπλετ, κινητού, PC ή τηλεόρασης, ανίκανη να μας δείξει κάτι σημαντικό και δημιουργικό; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, μας έδωσαν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Με πράξεις και όχι λόγια. 

Με μεράκι, αγάπη και απίστευτες ικανότητες. Στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς και συγκεκριμένα στο Περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, παρουσιάζονται οι εκπληκτικές μακέτες των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. 

Μια εξαιρετική δουλειά η οποία περιλαμβάνει έργα από την Ελλάδα, όπως τα Μετέωρα, η Σαντορίνη, τα Μαστιχόδεντρα της Χίου και ο Τύμβος της Αμφίπολης, αλλά τα περισσότερα αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως την Πλατεία Αριστοτέλους, το Νέο Δημαρχείο, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Noesis, το Επταπύργιο, τον Πύργο του ΟΤΕ, μία παραδοσιακή αρτοποιία με αληθινό νερόμυλο, ένα οινοποιείο κ.α.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, οι μαθητές κάνουν μια ατομική εργασία με τη μέθοδο του project με ποικίλες δράσεις, ενώ κάθε Οκτώβριο διοργανώνεται μια εντυπωσιακή Έκθεση Τεχνολογίας με μακέτες, τις οποίες θα ζήλευαν ακόμη και επαγγελματίες του χώρου. 

Το ακόμη πιο ευχάριστο είναι ότι οι ίδιοι οι μαθητές αναλαμβάνουν να υποδεχθούν, να ξεναγήσουν και να αναλύσουν ακόμη και την ιστορία του ιστορικού χώρου ή κτιρίου της κάθε μακέτας, αλλά και να επιλύσουν τυχόν απορίες των επισκεπτών! 

Τα έργα κατασκευάζονται αποκλειστικά στο χώρο του σχολείου, αποκλειστικά από τους μαθητές, ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο τους.
Το 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται δίπλα στο παλιό Ρωσικό Μαιευτήριο, στην οδό Παπαναστασίου στην περιοχή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, τόσο σε αυτά τα παιδιά όσο και στους δασκάλους, αλλά και τους γονείς τους, οι οποίοι θα πρέπει να νιώθουν πολύ υπερήφανοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.