Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Η Ε’ τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο ΚΠΕ Αρναίας

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Στο βιωματικό μέρος του περιβαλλοντικού προγράμματος "Μικροί Ανιχνευτές", που υλοποιεί η Ε' τάξη του σχολείου μας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Αφροδίτη Ντίνου και συνεργάτες τους δασκάλους των τμημάτων κ.κ. Μιχάλη Μηλιόγλου (Ε1) και Γιάννη Χρα (Ε2), περιλαμβανόταν και μια επίσκεψη σε περιβαλλοντικό κέντρο. Για πρώτη φορά τμήματα του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Αρναίας και υλοποίησαν το πρόγραμμα "Στα μονοπάτια του Χολομώντα"
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα διαφορετικό δάσος της ελληνικής φύσης, να περπατήσουν στα μονοπάτια του και να κάνουν την περιβαλλοντική τους παρατήρηση με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου, φτάσαμε στην Αρναία και στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου, όπου μας υποδέχτηκαν με ευγένεια και φιλόξενη διάθεση, τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ. Αφού μας κέρασαν πρωινό φύγαμε για την περιοχή του Χολομώντα με πρώτη στάση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του τμήματος Δασολογίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ-νίκης.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα, κυρίως ζώα της περιοχής, αλλά και φυτά και πετρώματα κι ασχολήθηκαν αρκετή ώρα με την μελέτη στο χώρο του Μουσείου, κάνοντας ερωτήσεις, καταγράφοντας τα εκθέματα και βγάζοντας φωτογραφίες. Την ξενάγηση και την προβολή εκπαιδευτικού βίντεο είχε αναλάβει ο δασάρχης της περιοχής.

Στη συνέχεια περπατήσαμε στα μονοπάτια του Χολομώντα παρατηρώντας τη χλωρίδα τη συγκεκριμένη εποχή, μια και πρόκειται για δάσος φυλλοβόλων κυρίως, αλλά και αφουγκραζόμενοι ήχους του δάσους και, πιο συγκεκριμένα, πουλιών που είχαμε ήδη δει στο μουσείο.

Η επίσκεψή μας τελείωσε με μια στάση και βόλτα στην Αρναία, που έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενος παραδοσιακός οικισμός από την Ουνέσκο. Ήταν μια εντελώς διαφορετική εκδρομή για τα παιδιά και, παρόλο που ήταν αρκετά μακρινή, τους ικανοποίησε και την απόλαυσαν!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου