Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Κιλκίς: Έναρξη Προγράμματος εκμάθησης Κολύμβησης για το σχ. έτος 2016-2017

Δελτίο τύπου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς 
Η κολύμβηση χαρακτηρίζεται από πάρα πολλούς ιατρούς και παιδαγωγούς ως το ιδανικότερο άθλημα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της υγείας (ψυχικής και σωματικής) και την καλή σωματική ανάπτυξη των παιδιών. 
Γι’ αυτό το λόγo, στις αρχές Απριλίου του 2017 άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης για τις μαθήτριες και τους μαθητές υποχρεωτικά της Γ΄ τάξης και προαιρετικά της Δ΄ τάξης της Α/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κιλκίς. Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ που εφαρμόζεται καθολικά στην ελληνική επικράτεια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν κολυμβητική παιδεία.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα αγκάλιασαν ζεστά ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς κ. Άρης Παπαδόπουλος σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κ. Απόστολο Ντάνη και τον Υπεύθυνο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Αθανάσιο Αλατζόγλου, ορίζοντας ως συντονίστρια την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής της Α/θμιας εκπαίδευσης Κιλκίς κ. Χρυσικού Σωτηρία, με ειδικότητα κολύμβηση. 

Στη συνέχεια οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Νομού Κιλκίς εκδήλωσαν θερμό ενδιαφέρον, συμμετέχοντας με 350 μικρές μαθήτριες και μαθητές, δίνοντας το έμψυχο υλικό για την υλοποίηση του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης με την σύμφωνη γνώμη των γονέων των παιδιών. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε οικονομικά και ο Δήμος Κιλκίς, τον οποίο ευχαριστούμε στο πρόσωπο του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημήτριο Σισμανίδη. 

Ευχαριστούμε, επίσης τους κυρίους Μιχάλη Αναστασιάδη και Κωνσταντίνο Ντουντούκη, καθώς συνέβαλαν καθοριστικά στη διεξαγωγή του προγράμματος με την παραχώρηση της ιδιωτικής πισίνας του Αθλητικού Κέντρου «Αλέξανδρος».

Το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης θα υλοποιείται για όλη τη διάρκεια του Γ΄τριμήνου (Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος) για 350 παιδιά υπό την καθοδήγηση των: Χρυσικού Σωτηρία, Μπούτα Κωνσταντίνου, Βάγιου Αθανάσιου, Ζήσιου Αναστασίας και Φιλιππίδου Χρύσας, εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα «Κολύμβηση» προκειμένου να έρθουν οι μαθήτριες και οι μαθητές σε επαφή με τις πιο βασικές δεξιότητες της κολύμβησης, να αγαπήσουν το νερό της θάλασσας, της λίμνης, του ποταμού, στοιχεία της ζωής και της Ιστορίας του τόπου μας και να γίνει ασφαλέστερη στο μέλλον η επαφή τους με το υγρό στοιχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.