Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Για εκπαίδευση στη λίμνη Σκρα πήγε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 τα δύο τμήματα της Δ’ τάξης υλοποίησαν την προγραμματισμένη επίσκεψή τους, στο πανέμορφο δάσος της λίμνης Σκρα με τους ομώνυμους καταρράκτες, στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονούν τα 2 τμήματα. 
Πραγματικά, η γοητεία που ασκεί το φυσικό περιβάλλον, με τις τόσες ομορφιές του, στον άνθρωπο είναι κάτι απερίγραπτο. Μια ολόκληρη περιοχή πνιγμένη στο πράσινο που μαζί με τα νερά, ρυάκια – καταρράκτες – λίμνες, σχηματίζουν ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Η περιοχή της λίμνης Σκρα και το δάσος της επιλέχτηκε για μελέτη πεδίου (βλάστηση, χλωρίδα, πανίδα) για ανακάλυψη βιοτόπων και οικοσυστημάτων, για καταγραφή ιχνών ανθρώπινης δραστηριότητας και για ανάδειξη περιβαλλοντικών προβλημάτων. 

Οι μαθητές των 2 τμημάτων συμπλήρωσαν μετά από μελέτη και έρευνα, με ενθουσιασμό, τα ανάλογα φύλλα εργασίας που τους είχαν ανατεθεί από τους δασκάλους τους, κ. Ασλανίδη Νικόλαο και κ. Παπαδοπούλου Ελένη, αλλά παράλληλα, εκστασιασμένοι, θαύμασαν την πανέμορφη φύση επισκεπτόμενοι τόσο τη Γαλάζια λίμνη όσο και τους καταρράκτες που οφείλουμε να ομολογήσουμε ήταν εντυπωσιακοί.

Στην επιστροφή, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα ακόμη βιότοπο απαράμιλλης ομορφιάς, τη λίμνη Μεταλλείου, τεχνητή λίμνη, να πληροφορηθούν γι’ αυτή και να φωτογραφηθούν εκεί. Τα ίχνη της ανθρώπινης δραστηριότητας ήταν κι εκεί εμφανή, παρατηρήθηκαν και καταγράφηκαν ανάλογα.

Ευχαριστούμε τη γυμνάστριά μας κ. Κοσμά Παρασκευή που μας συνόδευσε στην εξόρμησή μας. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την εξόρμηση και σ΄ αυτό βοήθησε τελικά και ο καιρός.

Το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα «Περιβαλλοντικό μονοπάτι-περπατώ κι ανακαλύπτω, προσέχω και προστατεύω το περιβάλλον γύρω μου» συνεχίζεται στο Σχολείο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.