Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Κιλκίς: Δρόμος Υγείας και αλληλεγγύης την Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» συνδιοργανώνουν τον Δρόμο Υγείας και Αλληλεγγύης 10χλμ και 5χλμ καθώς και λαϊκό περίπατο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στο Κιλκίς.
Ο Δρόμος Υγείας και αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί με στόχο την ανάπτυξη του αισθήματος της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης στη βάση της άρσης της διαφορετικότητας και του ρατσισμού με τη συμμετοχή όλων και την προώθηση σπουδαίων ιδανικών και θεμελιωδών αρχών όπως της ισότητας, της άκριτης αποδοχής του άλλου και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης. 

Η παραπάνω εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης "ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης" που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Στη φετινή διοργάνωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και να συνεργαστούν μαζί μας οι παρακάτω φορείς Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς , Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Κιλκίς και Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ», Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας, Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Υποστηρικτών Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, στους οποίους και θα διανεμηθούν ισόποσα οι δωρεές από την εκδήλωση.

Για τη συμμετοχή σας στον λαϊκό περίπατο αλληλεγγύης και υγείας η δωρεά είναι 3€ ενώ η συμμετοχή για τους δύο άλλους δρόμους με επίσημη χρονομέτρηση θα είναι 10 €.

Το πρόγραμμα των δρόμων θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1.Ημερομηνία Διεξαγωγής
Κυριακή 14 Μαΐου 2017

2.Στοιχεία Δρόμων Τρεξίματος
2.1 Δρόμος ‘Ηρώων Κιλκίς’

Δρόμος Υγείας 10 χλμ. (με επίσημη χρονομέτρηση):

Ώρα Εκκίνησης: 10:00

Αφετηρία : Πλατεία Ειρήνη Κιλκίς

Τερματισμός : Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς,

Υδροδοσία θα έχει στο 2,4ο ,5ο και 7,6ο χλμ της διαδρομής

Περιγραφή Διαδρομής: Με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς επί της οδού 21ης Ιουνίου κατευθύνονται προς την δυτική έξοδο της πόλης περνώντας μπροστά από το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και έπειτα από το Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς. Στην φωτεινή σηματοδότηση (φανάρια) στρίβουν αριστερά. 

Πριν τον κυκλικό κόμβο στρίβουν δεξιά, πίσω από τους κώνους, κατευθυνόμενοι προς το Πολεμικό Μουσείο «Ηρώων» Κιλκίς. Φτάνοντας στην είσοδο του Πολεμικού Μουσείου συνεχίζουν στον πρώτο παράλληλο χωματόδρομο του Μουσείου όπου ακολουθούν δασική έκταση για 3,35χλμ. 

 Στη συνέχεια κάνοντας μία μικρή αναστροφή ξανά επιστρέφουν στην είσοδο του Μουσείου όπου συνεχίζουν και σε 700 μέτρα συναντούν ξανά τον κυκλικό κόμβο. Στο σημείο τη αναστροφής ο κάθε δρομέας έχει διανύσει το 5,74ο χλμ. Κατευθύνονται αριστερά προς Κιλκίς και στα αμέσως επόμενα μέτρα δεξιά περνώντας μπροστά από το βενζινάδικο της Shell διασχίζουν την είσοδο της πόλης (οδός Δημοκρατίας).

Περνούν μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης επί της οδού 21ης Ιουνίου 36 και τερματίζουν στην Πλατεία Ειρήνης. Η διαδρομή στο σύνολό της είναι 48 % ασφάλτινη και 52% χωμάτινη σε δασική έκταση.

Ατομικές και ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο www.racesystem.gr μέχρι την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017. Η δωρεά για τον αγώνα δρόμου είναι 10€ και θα κατατεθεί στο: IBAN: GR 2101712220006222040034981, Τράπεζα Πειραιώς
Δικαιούχος: Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.

Χιλιομετρικές ενδείξεις θα υπάρχουν σε κάθε χιλιόμετρο ενώ όλες οι ενδείξεις του συγκεκριμένου αγώνα των 10 χλμ θα έχουν μαύρο χρώμα.

Οι δρομείς θα πρέπει να προσέλθουν τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα για την παραλαβή των αριθμών τους και οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).
Ταυτόχρονα θα μπορούν να παραλάβουν από τη Γραμματεία το μπλουζάκι τους καθώς και αναμνηστικό υλικό της διοργάνωσης.

2.2 Δρόμος υγείας «Ρ. Ιμβριώτη»
Δρόμος Υγείας 5 χλμ. (με επίσημη χρονομέτρηση):

Ώρα Εκκίνησης: 10:00

Αφετηρία : Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Τερματισμός : Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Υδροδοσία θα έχει στο 2,4ο χλμ της διαδρομής

Περιγραφή Διαδρομής: Με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς επί της οδού 21ης Ιουνίου κατευθύνονται προς την δυτική έξοδο της πόλης περνώντας μπροστά από το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και έπειτα από το Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς. Στην φωτεινή σηματοδότηση (φανάρια) στρίβουν αριστερά. Πριν τον κυκλικό κόμβο στρίβουν δεξιά, πίσω από τους κώνους, κατευθυνόμενοι προς το Πολεμικό Μουσείο «Ηρώων» Κιλκίς. 

 Φτάνοντας στην είσοδο του Πολεμικού Μουσείου συνεχίζουν στον δεύτερο παράλληλο χωματόδρομο του Μουσείου για 100μ. και κάνοντας μικρή αναστροφή επιστρέφουν και πάλι στην είσοδο του Πολεμικού Μουσείου. Συνεχίζουν και σε 700 μέτρα συναντούν ξανά τον κυκλικό κόμβο. Κατευθύνονται αριστερά προς Κιλκίς και στα αμέσως επόμενα μέτρα δεξιά περνώντας μπροστά από το βενζινάδικο της Shell διασχίζουν την είσοδο της πόλης (οδός Δημοκρατίας).

Περνούν μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης επί της οδού 21ης Ιουνίου 36 και τερματίζουν στην Πλατεία Ειρήνης. Η διαδρομή στο σύνολό της είναι 96 % ασφάλτινη και 4% χωμάτινη.

Ατομικές και ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο www.racesystem.gr μέχρι την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017. Η δωρεά για τον αγώνα δρόμου είναι 10€ και θα κατατεθεί στο: IBAN: GR 2101712220006222040034981, Τράπεζα Πειραιώς
Δικαιούχος: Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.

Οι ενδείξεις του συγκεκριμένου αγώνα των 5 χλμ θα έχουν κόκκινο χρώμα.

Οι δρομείς θα πρέπει να προσέλθουν 45 λεπτά νωρίτερα για την παραλαβή των αριθμών τους όπου οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).
Ταυτόχρονα θα μπορούν να παραλάβουν από τη Γραμματεία το μπλουζάκι τους καθώς και αναμνηστικό υλικό της διοργάνωσης.

2.3 Λαϊκός Περίπατος ‘αλληλεγγύης και υγείας’
Απόσταση περιπάτου υγείας και αλληλεγγύης 3,7χλμ:

Ώρα Εκκίνησης: 11:30

Αφετηρία: Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Τερματισμός : Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Περιγραφή της Διαδρομής: Με εκκίνηση την Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς επί της οδού 21ης Ιουνίου, διασχίζουμε την 21η Ιουνίου μέχρι τη διασταύρωση Δημαρχείου. Εκεί στρίβουμε δεξιά στη οδό Καλούδη. Διασχίζουμε τον πεζόδρομο και φτάνουμε στην οδό Ρώτα Β.. Συνεχίζουμε ευθεία και στην διασταύρωση στρίβουμε αριστερά στην οδό Τσιρογιάννη. Συνεχίζουμε και στην διασταύρωση στρίβουμε και πάλι αριστερά στην οδό Γ. Καπέτα. 

Περνάμε μπροστά από το Δημαρχείο Κιλκίς και συνεχίσουμε ευθεία. Περνάμε τη διασταύρωση της 21ης Ιουνίου και συνεχίσουμε ευθεία στην οδό Ελ. Βενιζέλου. Διασχίζουμε το Νέο Πάρκο Κιλκίς και κατευθυνόμαστε ευθεία προς την εκκλησία των Πέντε και Δέκα Μαρτύρων. Συνεχίζουμε μέχρι το κατάστημα Παπαθεοδώρου όπου και στρίβουμε αριστερά. 

Διασχίζουμε την οδό Γ. Ρίτσου και λοξώς αριστερά περνάμε μπροστά από τη δομή του «βηματίΖΩ» επί της οδού Αλ. Γιαλαμίδη. Μετά την καφετέρια «Τρυποκάρυδος» στρίβουμε αμέσως δεξιά και συνεχίζουμε ευθεία περνώντας μπροστά από το 13ο Νηπιαγωγείο. Στην διασταύρωση στρίβουμε αριστερά στην οδό Τσιτσίμη Μ. και αμέσως δεξιά για να περάσουμε μπροστά από το ΚΔΑΠμεΑ και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.. 

Φτάνουμε στην οδό Αν. Κουτηφάρη και στρίβουμε αριστερά. Φτάνουμε στην οδό Α. Φλέμινγκ και στρίβουμε ξανά αριστερά όπου και την διασχίζουμε περνώντας μπροστά από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Στην διασταύρωση και αφού έχουμε στα αριστερά το κτίριο του ΙΚΑ, στρίβουμε δεξιά στην οδό Γιαλαμίδη Αλ. Συνεχίζουμε ευθεία και φτάνουμε στην οδό Δημητράκου. Στην διασταύρωση στρίβουμε δεξιά στην οδό Π.Μελά. Την διασχίζουμε και φτάνουμε στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης επί της οδού 21ης Ιουνίου. Στο σημείο αυτό στρίβουμε αριστερά και συνεχίζουμε ευθεία όπου και τερματίζουμε στην Πλατεία Ειρήνης.

Υδροδοσία θα υπάρχει στο σημείο του Νέου Δημοτικού Πάρκου Κιλκίς στην οδό Ελ. Βενιζέλου και έξω από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται με αποστολή της έντυπης δήλωσης με e-mail στο kkscom@otenet.gr (Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης) και αυτοπροσώπως στη διεύθυνση 21ης Ιουνίου 36 και Μιλτιάδου 1 και τηλέφωνα: 2341020733/ 29390. Η δωρεά για τον περίπατο είναι 3€ και θα γίνει στα Γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης , διεύθυνση 21ης Ιουνίου 36 και Μιλτιάδου 1 και ώρες 8:00-15:00 και 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του περιπάτου. 

Μέχρι και 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του περιπάτου οι δρομείς θα μπορούν να παραλάβουν την σακούλα του συμμετέχοντα καθώς και αναμνηστικό υλικό της διοργάνωσης από την Γραμματεία.

3. Κατηγορίες δρομέων
Δρόμος 10χλμ


ΑΝΤΡΕΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΗΛΙΚΙΑ 18+
ΗΛΙΚΙΑ 18+
ΗΛΙΚΙΑ 30+
ΗΛΙΚΙΑ 30+
ΗΛΙΚΙΑ 40+
ΗΛΙΚΙΑ 40+
ΗΛΙΚΙΑ 50+
ΗΛΙΚΙΑ 50+

Δρόμος 5χλμ

ΑΝΤΡΕΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΗΛΙΚΙΑ 18+
ΗΛΙΚΙΑ 18+
ΗΛΙΚΙΑ 30+
ΗΛΙΚΙΑ 30+
ΗΛΙΚΙΑ 40+
ΗΛΙΚΙΑ 40+
ΗΛΙΚΙΑ 50+
ΗΛΙΚΙΑ 50+

Στον Λαϊκό Περίπατο «Υγείας και Αλληλεγγύης» δε θα υπάρξουν κατηγορίες δρομέων καθώς ούτε και επίσημη χρονομέτρηση.

4. Δικαίωμα συμμετοχής
Για τους δρομείς κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συμπληρωθεί υπεύθυνη δήλωση από τον κηδεμόνα τους όπου θα δηλώνεται η συγκατάθεση της συμμετοχής των δρομέων.

5. Διακρίσεις
Έπαθλα (μετάλλια) θα δοθούν σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν. Στον πρώτο νικητή της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών όλων των Δρόμων θα δοθούν εκτός από τα μετάλλια και στεφάνια, στάμνες κεραμικές καθώς και πάνινες κούκλες με τη μορφή του Φοίβου και της Αθηνάς, χειροποίητα δημιουργήματα των Ατόμων με Αναπηρία ενώ βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν και στους τρεις νικητές της γενική κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη και του Λαϊκού Περιπάτου ‘αλληλεγγύης και υγείας’ για όλους τους δρομείς και συμμετέχοντες των αγώνων.

6. Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση- Αποτελέσματα
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των Δρομέων (πλην του Περιπάτου), καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων θα αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης. Τάπητες ηλεκτρονικά ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή θα υπάρχουν στην εκκίνηση και τον τερματισμό και για τα 10χλμ και για τα 5 χλμ.

7. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης δρόμων τρεξίματος
Για τα 10χλμ το χρονικό όριο είναι 90 λεπτά και για τα 5χλμ είναι 60 λεπτά. Μετά το πέρας του χρονικού ορίου οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη.

8. Υγειονομική κάλυψη
Σε ότι αφορά την υγειονομική κάλυψη ολόκληρης της διαδρομής θα φροντίσουν το Τμήμα Σαμαρειτών, Ναυαγοσωστών, Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Τμήματος Κιλκίς, η ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών) Δήμου Κιλκίς, το ΕΚΑΒ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

9. Όροι συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται για την υγεία τους.

11. Πληροφορίες για τους δρόμους υγείας
"Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης’":

Πληροφορίες: α) Κυρλαγκίτση Γεωργία, ψυχολόγος & διοικητική διευθύντρια, κιν.: 6974708868

β) Γιοβάς Χρήστος, γυμναστής, κιν.: 6946707917

γ) Τριανταφυλλίδου Γεωργία, κοινωνική λειτουργός, κιν.: 6978886760

Τηλ. επικοινωνίας: 2341020733/ 29390
Ώρες: 08:00 -15:00

Θα γίνονται επίσης δεκτές εθελοντικές χορηγίες, είτε με υλική υποστήριξη είτε με προσωπική εθελοντική εργασία για την εξυπηρέτηση των αγώνων.

Για εθελοντική συμμετοχή στην καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων (σημεία διαδρομής, εκκίνηση και τερματισμός) μπορείτε να δηλώσετε ατομικά και ομαδικά εκπροσωπώντας ακόμη και Συλλόγους ή φορείς στο παρακάτω link: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.