Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς: Eκδρομή σε Ακριτοχώρι και Άγγιστρο Σερρών

Με μεγάλη συμμετοχή φίλων και μελών πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη εκδρομή που διοργάνωσε σε Ακριτοχώρι και Άγγιστρο Σερρών, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς την ημέρα των γενεθλίων του, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.

Οι εκδρομείς όλων των ηλικιών αναχώρησαν οδικώς νωρίς το πρωί με 2 λεωφορεία από το Κιλκίς. Πρώτος σταθμός υπήρξε η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, που χτίστηκε το 1981 και αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Το μεγαλοπρεπές αυτό Ησυχαστήριο είναι χτισμένο στα αρχιτεκτονικά οικοδομικά πρότυπα των μοναστηριών του Αγίου Όρους. Ο Ναός χτίστηκε εξολοκλήρου από παραδοσιακά δομικά υλικά, όπως πέτρα και μάρμαρο και είναι ακριβές αντίγραφο του παλαιού καθολικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος (10ου αιώνα).

Οι Κιλκισιώτες εκδρομείς αφού παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, ήπιαν καφέ στο αρχονταρίκι και περιηγήθηκαν στους χώρους της Μονής.

Ακολούθως, επισκέφθηκαν το χωριό Άγγιστρο για ελεύθερο χρόνο, λουτρά και φαγητό.

Εκεί, η εκδρομή έκλεισε με τον πλέον ευχάριστο τρόπο, καθώς μεταξύ αγαπητών φίλων και μελών το ΛΕΚ γιόρτασε τα 24α γενέθλιά του, λαμβάνοντας θερμές ευχές για πολλά ακόμη λυκειακά έτη με πληθώρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου