Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Αποφάσεις της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας
Οι προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (και ειδικότερα οι προτεινόμενες του «Καλλικράτη») θα συζητηθούν σε ειδική Ενημερωτική Συνάντηση των ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί, με την συμμετοχή του Προεδρείου και κλιμακίου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στην Θεσσαλονίκη. 

Την σύγκληση της Ενημερωτικής Συνάντησης, με πρόσκληση όλων των αιρετών όλων των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισε και τυπικά στην σημερινή (14-03-2017) τακτική συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ.

Στη ίδια συνεδρίαση, μετά από εισηγήσεις των Δημάρχων Θέρμης κ. Θ. Παπαδόπουλου και Χαλκηδόνος κ. Ι. Τσουκνιδά και σχετική ενημερωτική παρουσίαση από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Α. Αίναλή και από την Προϊσταμένη του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων κ. Κ. Τσιλίκα, το Διοικητικό Συμβούλιο διατύπωσε σειρά αιτημάτων για την, εκ μέρους της Πολιτείας, ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, για την βελτίωση της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών. 

 Οι δασικοί χάρτες θα αποτελέσουν ένα από τα θέματα της ειδικής Ημερίδας, που θα συνδιοργανώσουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και η ΠΕΔΚΜ, με θέμα «Δασικό Περιβάλλον, Δασικοί Χάρτες και τοπική Αυτοδιοίκηση» (Θεσσαλονίκη, 27-03-2017).

Ακόμη, το Δ.Σ. επαναδιατύπωσε παλαιότερο αίτημα της ΠΕΔΚΜ, για την διοργάνωση, στην Θεσσαλονίκη, Ημερίδας με θέμα «Ελεγκτικό Συνέδριο και Δήμοι. Νομιμότητα-Διαφάνεια-Αποτελεσματικότητα», με σκοπό την ενημέρωση των αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ζητήματα σχετικά με τον ασκούμενο από τις Υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου έλεγχο των οικονομικών των Δήμων.

Επίσης, (α) αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΠΕΔΚΜ, από κοινού με την ΕΥΑΘ α.ε., το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων του ΑΠΘ, της Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης και της Ελληνικής Επιτροπής Υδρογεωλογίας, στην εκδήλωση «Κλείνοντας τον κύκλο του νερού: επαναχρησιμοποίηση λυμάτων από το χωράφι ως τη βιομηχανία» (22-03-2017), αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού, και

(β) ορίστηκαν οι εκπρόσωποι της ΠΕΔΚΜ σε επιτροπές και άλλα συλλογικά όργανα της δημόσιας διοίκησης και Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.-

Παράλληλα, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΚΜ, που πραγματοποιήθηκε πριν από την έναρξη της συνεδρίαση του Δ.Σ.:

(α) εγκρίθηκε η μετάβαση του Προέδρου της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στην Χαλκίδα, όπου, με την Αρχαιολόγο κ. Κατερίνα Περιστέρη, θα παρουσιάσουν την πρόοδο και τις ανάγκες του ανασκαφικού έργου στην Αμφίπολη, και

(β) αποφασίστηκε να αναλάβει η ΠΕΔΚΜ την χορήγηση 5 αλεξίσφαιρων γιλέκων στην Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια προηγούμενης χορηγίας, με την οποία είχαν διατεθεί ισάριθμα κράνη για τους μοτοσικλετιστές της Τροχαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.