Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Γεωργαντάς: «Η “αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ” αξιολογήθηκε με μηδέν από τους δημοσίους υπαλλήλους»


Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αναδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία θεσμοθετήθηκε και επιχειρείται η υλοποίηση του Ν. 4369/2016 καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να μην επιτρέψουν να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης.

Η βασική αιτία αυτής της στάσης είναι προφανής κι έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι ”αξιολογητές”, δηλαδή οι Προϊστάμενοι, οι Διευθυντές και οι Γενικοί Διευθυντές δεν έχουν αξιολογηθεί οι ίδιοι, αλλά κατά βάση ασκούν τα καθήκοντα τους “με ανάθεση”, χωρίς κριτήρια και χωρίς καν να ακολουθείται η διαδικασία που ακόμη και ο ίδιος ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση, με το Ν. 4275/2014, είχε θεσμοθετήσει έναν αντικειμενικό τρόπο επιλογής Προϊσταμένων. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, είχε ξεκινήσει τη διαδικασία εφαρμογής του νόμου με την προκήρυξη για την επιλογή των Γενικών Διευθυντών σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις.

Ο κ. Κατρούγκαλος, ως επόμενος Υπουργός, φρόντισε αμέσως να σταματήσει αυτή τη διαδικασία με το Ν. 4325/2015. Αποτέλεσμα: Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει τίποτε για το ζήτημα της αξιοκρατικής επιλογής Προϊσταμένων, παρότι από το Φεβρουάριο ισχύει ο νόμος των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την αξιολόγηση.

Η διαιώνιση των μεταβατικών διατάξεων και η τοποθέτηση με ανάθεση των Προϊσταμένων είναι ακόμη μια προσπάθεια της Κυβέρνησης να ελέγξει τη Δημόσια Διοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου