Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Πετυχημένο ΚΛΙΚ στα μονοπάτια του Κιλκίς

Δελτίο τύπου Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Κιλκίς
Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το μονοήμερο θεματικό σεμινάριο με θέμα «ΚΛΙΚ στα μονοπάτια του Κιλκίς: Αξιοποίηση της Τέχνης της Φωτογραφίας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» που διοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (Κ.Π.Ε. Κιλκίς), η Δ.Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του δικτύου «Κλικ, προστάτευσέ το!» και το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου στο πλαίσιο του δικτύου «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης δια μέσου των Υπευθύνων Π.Ε. και Σχολικών Δραστηριοτήτων, με 42 εκπαιδευτικούς των παραπάνω διευθύνσεων.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία των συμμετεχόντων με την εκπαιδευτική προσέγγιση της Τέχνης της Φωτογραφίας, στο πλαίσιο προγραμμάτων για το Περιβάλλον και την Αειφορία, καθώς και η επιμόρφωση στο σχεδιασμό αστικών Περιβαλλοντικών Μονοπατιών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε, από τις 9π.μ. έως τις 6μ.μ., στο πολυχώρο της «Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής» του Κιλκίς και στους δρόμους της πόλης με συνδυασμό θεωρητικών εισηγήσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων στο πεδίο, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα. 

 Βασική συνιστώσα του σεμιναρίου ήταν η περιήγηση σε «μονοπάτια» της πόλης του Κιλκίς με μία ωριαίας διάρκειας εκπαιδευτική διαδρομή σε επιλεγμένα ιστορικά κτίρια και σημεία της πόλης. 

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου έγιναν εκπαιδευτικά εργαστήρια με δημιουργία έκθεσης φωτογραφίας και παρουσίαση δράσεων που είχαν ως στόχο την ανάδειξη και προστασία στοιχείων της πόλης του Κιλκίς. Στο σεμινάριο παραβρέθηκε και χαιρέτισε, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κιλκίς κ. Δ. Τσαντάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου