Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

''Μια μαμά κι έναν καιρό...'' - Χρόνια πολλά!


Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
Εγώ, στην τρυφερή ηλικία των δέκα χρόνων, Δ’ Δημοτικού του 1988 στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Καμαρώστε κορμοστασιά, κίνηση στα χέρια, τα μάτια να κοιτάζουν χαμηλά, σεμνά ως ένδειξη σεβασμού στους Έλληνες αγωνιστές. 

Δείτε το βλέμμα του δάσκαλου, που έχει μείνει άναυδος από τον στόμφο και την ευφράδεια του λόγου μου. Λευκό, κολλαρισμένο γιακαδάκι που ταιριάζει με το οπάκ άσπρο καλσόν και κόκκινο βελούδινο φιογκάκι ασορτί με την σατέν κόκκινη ζωνούλα! 

Το φόρεμα στο σωστό μήκος ούτε κοντό, ούτε μακρύ) και σε σχέδιο διαχρονικό που το συναντάμε στις βιτρίνες, ακόμα και σήμερα. 

Λουστρίνι παπουτσάκι με μπαρέτα που έχω τρελαθεί να ψάχνω τα τελευταία δυο χρόνια να βρω και δε βρίσκω πουθενά. Χωρίστρα στυλ Φάρα Φόσετ, Άγγελοι του Τσάρλι και δε συμμαζεύεται. Τι να λέμε τώρα… μοντέλο! 

Α ρε μάνα… σωστό μπιζουδάκι με είχες! Ακόμα με θυμάμαι να λέω το ποίημα μου δυνατά, περήφανα και σένα από κάτω να με κοιτάζεις συγκινημένη! Μακάρι να μπορούσα και τώρα να ανεβώ σε ένα θρανίο για βήμα και να βροντοφωνάξω:

Τα χρόνια δύσκολα, σκληρά. Βαριά η σκλαβιά και μαύρη.

Κλαίει πικρά η αδούλωτη ελληνική ψυχή.

Μόνο στη σκέψη της κρυφά, μέσα η ελπίδα λάμπει

του Γένους η Ανάσταση πως πάλι θε να 'ρθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.