Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Πόσο κοστίζει άραγε η μόρφωση και η ασφάλεια μαθητών και καθηγητών;

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς μέλους ΟΓΕ
Πώς λογαριάζει η Κυβέρνηση το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία-τεχνική εκπαίδευση για τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών;
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των καθηγητών, μαθητών και γονιών του 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς. 
Διεκδικούμε άμεσα με αποκλειστική ευθύνη Κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης να δοθεί οριστική και αξιοπρεπής λύση στην απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν μήνες τώρα μαθητές-εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου σχολείου.Να βρεθεί άμεσα κατάλληλος χώρος ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και με ασφάλεια η εκπαιδευτική διαδικασία για τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στατικής επάρκειας του κτηρίου.

Το συνεχές πετσόκωμα των κονδυλίων που κατευθύνονται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, μας μας μόρφωσης των παιδιών μας είναι η αιτία που μήνες τώρα το σχολείο λειτουργεί κατακερματισμένο, σε ανεπαρκή κτήρια μας πόλης, χωρίς να γίνονται τα εργαστηριακά μαθήματα ειδικοτήτων.

Αυτή άλλωστε είναι η πολιτική επιλογή μας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, (και όλων των προηγούμενων) μας Ε.Ε., που εδώ και χρόνια με τα νομοσχέδια και τα μνημόνια που από κοινού ψήφισαν, κατάντησαν πανάκριβο εμπόρευμα όχι μόνο την Παιδεία, αλλά και την Υγεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό.

Η κατάσταση του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς δεν είναι η μόνη φυσικά ούτε στην περιοχή, αλλά και πανελλαδικά.Εκατοντάδες μαθητές όλων των ηλικιών ακόμη βρέφη και νήπια στοιβάζονται καθημερινά σε ανεπαρκείς και ακατάλληλους χώρους.

Ο Σύλλογός μας είχε τονίσει την αναγκαιότητα μας αντισεισμικής προστασίας και των ελέγχων σε όλα τα σχολεία του νομού μας συναντήσεις που είχε με μας διευθυντές μας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τον Δεκέμβρη που μας πέρασε.

Ακριβώς γιατί σήμερα υπάρχουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μας οι επιστημονικές μέθοδοι και τεχνικές που η εφαρμογή μας, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, μπορεί να εγγυηθεί τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αυτό που δεν υπάρχει και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να το κατακτήσουμε, είναι η πολιτική βούληση να ικανοποιηθεί και αυτή η ανάγκη του λαού μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.