Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ν.Δ. Κιλκίς: "Η ελληνική φέτα παραμένει απολύτως προστατευμένη στην Ευρώπη"

Δελτίο τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς 
Την Παρασκευή 3 Μαρτίου στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά, του περιφερειακού συμβούλου Κ.Γιαννόπουλου, του θεματικού αγροτικού Α. Σημαιοφορίδη και του προέδρου της Κ.Βιολιτζή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες τυροκομείων του νομού μας, για τη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Καναδά (CETA). 


Στην συνάντηση επιχειρήθηκε επιτυχώς να ενημερωθούν αναλυτικά οι εμπλεκόμενοι για όλους τους παραμέτρους της συμφωνίας, κάτι που βοήθησε σημαντικά και η τηλεφωνική συμμετοχή της ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

Σε κάθε περίπτωση, το ισοζύγιο της Συμφωνίας αυτής είναι θετικό για την Ελλάδα και σε αυτό στηρίχτηκε η υπερψήφισή της από τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Με τη συγκεκριμένη συμφωνία για την Ελλάδα εκλείπουν οι δασμοί 8% -12% για μία σειρά ελληνικών αγροτικών - και όχι μόνο - προϊόντων.


Άρα, οι Έλληνες παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή τους, να διαφημίσουμε ως χώρα το γνήσιο προϊόν φέτα και να το πουλήσουν με ευκολία, αφού η ζήτησή της, μόνο στην Ευρώπη, είναι πενταπλάσια της σημερινής παραγωγής μας. Επιπλέον, η ελληνική φέτα παραμένει απολύτως προστατευμένη στην Ευρώπη.

Τέλος μετά από ανταλλαγή θέσεων και απόψεων, συμφωνήθηκε από όλους ότι τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα είναι βαθιά και διαρθρωτικά και ότι απαιτούνται ριζικές τομές για την ποιοτική αναβάθμιση του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.