Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Πετυχημένη η εκδρομή του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στο Βελιγράδι

Γεμάτοι από όμορφες εικόνες και στιγμές, επέστρεψαν οι συμμετέχοντες στην τριήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι, που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2017).

Οι εκδρομείς αναχώρησαν με λεωφορείο από το Κιλκίς το πρωί του Σαββάτου. Μετά από πολύωρο ταξίδι έφθασαν στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, νωρίς το απόγευμα. Παρά την κούραση, επισκέφθηκαν τον εξαιρετικού ενδιαφέροντος Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Σάββα του Σέρβου, του πρώτου Αρχιεπισκόπου της αυτοκέφαλης Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ακολούθησε ελεύθερος χρόνος, δείπνο και βραδινή έξοδος στο κέντρο της πόλης.

Την Κυριακή το πρωί το πρόγραμμα ξεκίνησε από τον εντυπωσιακό «Δρόμο του πρίγκιπα Μιχαήλ», τον βασικό πεζόδρομο και το εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Σερβίας, που συγκαταλέγεται στους ομορφότερους πεζόδρομους της Ευρώπης, με νεοκλασικά κτίρια και μέγαρα, εμπορικά καταστήματα και καφέ.

Ακολούθησε ξενάγηση στο σήμα κατατεθέν της παλιάς πόλης, το περίφημο Φρούριο του Καλεμέγκνταν, το «Κάστρο των Μαχών» όπως είναι γνωστό, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα. Πρόκειται για ένα μεγάλο αστικό πάρκο, ένα εξαιρετικής ομορφιάς υπαίθριο μουσείο. Στην έκτασή του βρίσκεται και ο Πύργος Nebosja, στον οποίο φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε ένας από τους σημαντικότερους προδρόμους της Επανάστασης του 1821, ο Ρήγας Φεραίος.

Στη συνέχεια οι εκδρομείς γευμάτισαν σε εστιατόρια στην όχθη του Δούναβη και είχαν ελεύθερο χρόνο για αγορές και καφέ. Η δεύτερη ημέρα έκλεισε με δείπνο σε εστιατόριο με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και νυχτερινή έξοδο.

Την ημέρα της επιστροφής, την Καθαρά Δευτέρα, οι φίλοι του Λ.Ε.Κ. αφού αποχαιρέτισαν το πανέμορφο Βελιγράδι, επισκέφθηκαν και την ιστορική πόλη Νις, στην οποία γεννήθηκε το 274 ο Μέγας Κωνσταντίνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο δρόμο του γυρισμού οι εκδρομείς δε στερήθηκαν τα παραδοσιακά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας (λαγάνα, χαλβά, τουρσί και τσίπουρο), ενώ για μια ακόμη φορά από το ταξίδι δεν έλειψαν τα παιχνίδια, τα γέλια, τα τραγούδια και τα πλούσια κεράσματα από το ΛΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.