Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Εγκληματικό κρούσμα με σοβαρό τραυματισμό

Δελτίο τύπου δήμου Νεάπολης-Συκεών
Χωρίς τέλος είναι τα περιστατικά βίας και ανομίας στα ευρύτερα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση όσο η αστυνόμευση της περιοχής παραμένει ελλιπέστατη έως ανεπαρκής, παρά τις αλλεπάλληλες κραυγές αγωνίας και τις καταγγελίες της δημοτικής αρχής.

Θλιβερή συνέχεια έδωσε χθες βράδυ, Πέμπτη 23 Μαρτίου, η απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΕΔΟΜΑΚ (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) στην Πολιτιστική Γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών στον Τομέα Έβρου, με δράστες ανήλικους που σύχναζαν στην περιοχή. Μάλιστα η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μέλους της ΕΔΟΜΑΚ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα μέλη της ΕΔΟΜΑΚ, που είχαν τακτική συνάντηση στην Πολιτιστική Γειτονιά, όπου βρίσκονται τα γραφεία της, αντιλήφθηκαν κατά την αποχώρησή τους αργά το βράδυ περίπου δέκα ανήλικους να βρίσκονται πάνω στη σκεπή του Μουσείου Προσφύγων. 

Στις παραινέσεις τους να κατέβουν ώστε να μην συμβεί κάποιο ατύχημα και υπάρξει τραυματισμός από πτώση, οι νεαροί απάντησαν με βρισιές. Γρήγορα έσπευσαν στο σημείο και άλλοι φίλοι των πρωταγωνιστών από κοντινό σημείο, με αποτέλεσμα να γενικευθεί η επίθεση στους ανθρώπους της ΕΔΟΜΑΚ από περί τους είκοσι νεαρούς.

Κατά τη συμπλοκή, τα μέλη της ΕΔΟΜΑΚ ακινητοποίησαν δυο ανήλικους δράστες οι οποίοι συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που έσπευσαν επί τόπου. Η παρουσία των αστυνομικών και των ενισχύσεων που τους συνέδραμαν είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την Πολιτιστική Γειτονιά οι νεαροί, ο αριθμός των οποίων είχε αυξηθεί, φθάνοντας τους 30 μέχρι εκείνη την ώρα, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Τα θύματα υπέβαλαν μήνυση κατά των δραστών της επίθεσης και των τραυματισμών τους. Ο τραυματίας, που δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι (μάτι, κάτω γνάθος, θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο), νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης, ενώ έχει οριστεί και ιατροδικαστική εξέταση.

«Από τύχη δεν είχαμε θύματα…»
«Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες ενός σοβαρότατου επεισοδίου, που μόνο από τύχη δεν είχαμε θύματα, δεν είχαμε κάτι σοβαρότερο και στο παρά πέντε η επίθεση περιορίστηκε σε τραυματισμό ενός ανθρώπου. Τι άλλο ακόμη πρέπει να συμβεί για να καταλάβουν επιτέλους οι υπεύθυνοι της Πολιτείας, είτε η πολιτική είτε η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο; 

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αισθανθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να ληφθούν επιτέλους μέτρα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή μας;», ήταν η πρώτη αντίδραση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος κάνει λόγο για «επικίνδυνη αδιαφορία των αρχών απέναντι στις κραυγές αγωνίας των κατοίκων και των πολιτών του δήμου μας».

Στάθηκε, όμως, ειδικά και στο σκαρφάλωμα στην σκεπή του Μουσείου Προσφύγων, το οποίο χαρακτήρισε «καθημερινό φαινόμενο και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει κάποια ζωή, καθώς το παραμικρό γλίστρημα από εκεί μπορεί να επιφέρει θανάσιμο τραυματισμό».

«Η τοπική κοινωνία τρέμει στη σκέψη για το τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να εισακουστεί το αγωνιώδες αίτημά μας για άμεση ενίσχυση της προληπτικής και αποτρεπτικής δράσης της Αστυνομίας, που θα τους προστατεύει απέναντι στα εγκληματικά στοιχεία που βρίσκουν έδαφος και δρουν ανεξέλεγκτα. 

Εάν για τους οποιουσδήποτε λόγους αρνούνται να εισακούσουν τα αιτήματά μας για ενίσχυση της αστυνόμευσης, όπως κατ’ επανάληψη καταθέσαμε εγγράφως με μακροσκελέστατες και αναλυτικότατες επιστολές μας σε όλη την ιεραρχία, αρχής γενομένης από τον πρωθυπουργό, ας γνωρίζουν τουλάχιστον ότι για οτιδήποτε συμβεί κατά της ακεραιότητας των συμπολιτών μας την ευθύνη αποκλειστικά θα τη φέρουν αυτοί που κρατούν στα χέρια τους την ασφάλεια των ανθρώπων και της προστασίας δημοτικής, δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας», τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.