Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Κιλκίς: Εκδήλωση του ΚΚΕ για υγιεινή και ασφάλεια

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται τα θανατηφόρα δυστυχήματα και ατυχήματα στον κλάδο του Μετάλλου στην Κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα στον Νομό Κιλκίς.

Όπως για παράδειγμα στην DOPPLER με το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα συναδέλφου, στην ELVIAL με τον συνάδελφο που βρίσκεται σε μονάδα αποκατάστασης, στην KLEEMANN με τον ακρωτηριασμό συναδέλφου, στην CRYSTAL που πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και το περιβάλλον.

Τα ατυχήματα αυτά κρύβονται κάτω από το χαλί, υπό την απειλή της απόλυσης, της τρομοκρατίας και των εκβιασμών της εργοδοσίας ή παρουσιάζονται σαν αποτέλεσμα λαθών ή απροσεξίας των εργατών.

Η αλήθεια είναι όμως ότι για την εργοδοσία η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι κόστος και τα θυσιάζει στο κυνήγι του κέρδους.

Τα ατυχήματα γίνονται εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της μείωσης του προσωπικού, της ελλιπούς συντήρησης μηχανημάτων και εργαλείων, αλλά και της παντελούς έλλειψης μέτρων υγιεινής, προστασίας και ασφάλειας.

Ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης δοκιμάστηκε και χρεοκόπησε, έφαγε τα ψωμιά του, σαπίζει μέρα με τη μέρα πιο πολύ, τσακίζοντας τις ζωές των εργαζομένων.

Με τη σημερινή παραγωγική υποδομή της χώρας, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, το επίπεδο τεχνολογίας, το ειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, υπάρχουν στην πράξη όλες οι προϋποθέσεις για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος σε όφελος του ελεύθερου χρόνου για συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή, να υπάρξει σύγχρονη μέριμνα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Η ΤΟ Κιλκίς και η ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πραγματοποιούν την Παρασκευή 17 Μάρτη 2017, στις 6:30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.