Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Παραστατίδης προς Ν.Δ. Κιλκίς: "Είναι αδιανόητο να επικρίνεται το ενδιαφέρον ενός Βουλευτή, για την εξέλιξη των έργων στο Νομό του"

Υπογράφει ο Θεόδωρος Παραστατίδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς
"Η ανακοίνωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Κιλκίς, που είδε το φως της δημοσιότητας σε τοπική εφημερίδα (Δείτε ΕΔΩ), δεν σας κρύβω ότι μου προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη για το περιεχόμενο της, αλλά και για το ότι αναφέρεται στο πρόσωπο μου με ειρωνικό και απαξιωτικό μάλιστα ύφος. 
Χαρακτηρίζει «όψιμο» το ενδιαφέρον μου προκειμένου να ενημερωθώ από τους αρμόδιους φορείς του Νομού, για την πορεία των έργων υποδομής που πραγματοποιούνται στον Νομό και ιδιαίτερα για τον Οδικό Άξονα Κιλκίς – Θεσσαλονίκης (κόμβος Ασσήρου).
Μου είναι ακατανόητο και αδιανόητο να επικρίνεται η πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον ενός Βουλευτή, για την εξέλιξη των έργων στο Νομό του, εκτός και αν θεωρούν πως το δικαίωμα αυτό το έχουν μόνο Βουλευτές και Στελέχη της ΝΔ.

Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή, θα επικαλεστώ δύο λαϊκές παροιμίες που ταιριάζουν γάντι στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Κιλκίς, «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» και «Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι».

Θα ήταν ίσως προτιμότερο, οι συντάκτες της επιστολής αυτής προτού προβούν σε τέτοιου είδους ειρωνικών ανακοινώσεων και σχολίων σχετικά με το ενδιαφέρον μου για τον Νομό, να ανατρέξουν στην περίοδο της θητείας του Παραστατίδη ως Νομάρχη και στις αποφάσεις του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου. 

Τότε πράγματι θα υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί θα διαπίστωναν, δυστυχώς γι’ αυτούς, πως σχεδόν όλα τα μεγάλα έργα υποδομών της τελευταίας εικοσαετίας, έχουν σχεδιαστεί, προγραμματιστεί και ενταχθεί την περίοδο εκείνη.

Η Δ.Τ.Ο της ΝΔ Κιλκίς, μήπως μπορεί να επικαλεστεί έστω και ένα έργο που σχεδιάστηκε απαρχής και εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιηθεί επί ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ για το Νομό Κιλκίς τα τελευταία είκοσι χρόνια;

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο έργο οδικής σύνδεσης Κιλκίς – Θεσσαλονίκης το οποίο ήταν σε εξέλιξη από την περίοδο 2001, 2002, δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και πέρασαν 15 χρόνια από τότε.

Θα ήθελα όμως στο σημείο αυτό να μου επιτραπεί μια ιστορική αναδρομή του συγκεκριμένου έργου για να πληροφορηθούν πέραν από τους πολίτες, τα μέλη της Δ.Τ.Ο της ΝΔ Κιλκίς, που ίσως δεν γνωρίζουν την εξέλιξη αυτού του έργου.

Ήταν ένα από τα μεγάλα έργα υποδομών που είχαμε διεκδικήσει και πετύχαμε την ένταξη του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, διότι γνωρίζαμε την μεγάλη χρησιμότητα του για τον Νομό Κιλκίς, σε συνδυασμό και με άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες όπως για παράδειγμα η θεμελίωση του νέου Διοικητηρίου - Η Γ’ Πτέρυγα του ΓΝΚ - ΤΕΙ – Η Γέφυρα Εύζωνοι Ειδομένη – Βελτίωση και χάραξη νέων Οδικών Αξόνων εντός νομού – Αρδευτικά έργα – Αναδασμοί και άλλες πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις, των οποίων ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 42 δις δραχ. ή 123 εκ. Ευρώ.

Θέλω να ενημερώσω επίσης ότι το 2013, ως Ανεξάρτητος Βουλευτής, είχα υποβάλλει Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, για τη καθυστέρηση υλοποίησης του συγκεκριμένου Οδικού Άξονα προς τον τότε Υπουργό Υποδομών της ΝΔ κο Παπαδόπουλο. Η απάντηση του ήταν πως «Το έργο θα παραδοθεί προς χρήση το 2016». Τόσο συνεπής απεδείχθη ο τότε Υπουργός της ΝΔ.

Μετά από όλα αυτά αποδεικνύεται πως το ενδιαφέρον μου για τον Νομό υπήρξε πάντα συνεχές και θα εξακολουθεί να υπάρχει.

Αυτά για τον τίτλο της ανακοίνωσης «Χαιρετίζουμε το όψιμο ενδιαφέρον του κου Παραστατίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.