Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Τι λέει ο Θόδωρος σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών του Πολυκάστρου και της ευρύτερης περιοχής

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Ο Θ. Παραστατίδης, σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών του Πολυκάστρου και της ευρύτερης περιοχής, μετά και από διαμαρτυρίες πολλών πολιτών, σε συνεννόηση και με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Παιονίας, υποστήριξε το αίτημα του Δήμου, ώστε να δοθεί δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων από όλους αυτούς που έχουν έννομο συμφέρον επί των αναρτήσεων των δασικών χαρτών, κυρίως της περιοχής Πολυκάστρου και Πευκοδάσους.

Από την συγκεκριμένη διαδικασία είναι βέβαιο πως θίγονται πολλοί και δεν είχαν το δικαίωμα των ενστάσεων και προσφυγών μέχρι σήμερα, διότι οι χάρτες των περιοχών αυτών είχαν επικυρωθεί τον Μάιο του 2013 χωρίς να υπάρξουν ενστάσεις. Ως εκ τούτου έχουν χάσει το δικαίωμα αυτό.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τηλεφωνικά και στη συνέχεια συνάντησε τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Φάμελλο Σωκράτη και του έθεσε το πρόβλημα, αναφερόμενος και στην επιστολή του Δημάρχου προς αυτόν.

Ο Υπουργός, από την πρώτη στιγμή έδειξε κατανόηση και δεσμεύτηκε να δώσει λύση, αφού προηγηθούν κάποιες ενέργειες από πλευράς του Δήμου.

Γι΄ αυτό το λόγο τηλεφώνησε και στον Δήμαρχο, υποδεικνύοντας του τον τρόπο διαχείρισης των διαδικασιών που πρέπει να προηγηθούν, ώστε να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση αυτή, απαλλάσσοντας πολλούς, κυρίως αγρότες, από ταλαιπωρίες και περιπέτειες.

Προς ενημέρωση και των βιοκαλλιεργητών του Νομού, οι οποίοι δεν πληρώθηκαν λόγω της μη έγκαιρης αποστολής των καταστάσεων, υπήρξε επικοινωνία του Θ. Παραστατίδη με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κο Γιώργο Αποστολάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως σήμερα στάλθηκε χέρι χέρι η κατάσταση για υπογραφή έκδοσης της ΚΥΑ στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Χουλιαράκη.

Η εκτίμηση του για τον χρόνο πληρωμής των παραγωγών, προσδιορίζεται στις 15 – 20 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.