Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων-ανασφάλιστων τ. ΟΑΕΕ

Η ΕΣΕΕ με εγκύκλιό της ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες μέλη της και τους Εμπορικούς Συλλόγους για την υλοποίηση του αιτήματός της από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για άμεση παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων εμπόρων, πρώην ασφαλισμένων του τ. ΟΑΕΕ.

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εγκυκλίου έχει ως ακολούθως:

«Αναμένεται πλέον επίσημα η υλοποίηση του αιτήματος της ΕΣΕΕ από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την άμεση παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων εμπόρων, πρώην ασφαλισμένων του τέως Ο.Α.Ε.Ε. που έχουν κάνει διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, η οποία (ασφαλιστική κάλυψη) έληξε στις 28/2/2017.

Μετά την κατάθεση του αιτήματος της ΕΣΕΕ, αναρτήθηκε από το Υπουργείο το υπ’ αριθμ. φ.40021/οικ 7559/327/2017 έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ήδη προωθείται διάταξη νόμου, όπου και προβλέπεται ότι θα παραταθεί για ένα ακόμη έτος (συγκεκριμένα έως τις 28/2/2018) η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος προς τους ασφαλισμένους του τέως Ο.Α.Ε.Ε. που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ και έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών.

Η συγκεκριμένη παράταση θα προσφέρει μία προσωρινή ανακούφιση στους εμπόρους που επίσημα πλέον δεν απασχολούνται και δεν έχουν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους στον ΕΦΚΑ, χάνοντας οι ίδιοι και οι οικογένειές τους την κάλυψή τους σε παροχές ασθενείας.

Σε ό,τι αφορά τους γενικότερα ανασφάλιστους λόγω οφειλών συναδέλφους μας, οι οποίοι υποαπασχολούνται και δεν έχουν ακόμη προβεί σε διακοπή ή δήλωση αδράνειας, εξακολουθούν να ισχύουν για την ασφαλιστική τους κάλυψη οι διατάξεις του άρθρου 33 ν. 4368/2016 και η κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσα ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016. 

Τα συγκεκριμένα νομοθετήματα υπενθυμίζεται ότι θέσπισαν το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε γενικότερα ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, πάντα βεβαίως με τις σε αυτά αναφερόμενες προϋποθέσεις.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.