Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Κουκλοθεάτρου, στις 21 Μαρτίου, ο Δήμος Κιλκίς ντύνεται τα γιορτινά του και προγραμματίζει εντυπωσιακά δρώμενα στο Συνεδριακό Κέντρο, στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου και στην Πλατεία Ειρήνης.


Τα προεόρτια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου και ώρα 19:00μ.μ με την παράσταση '' Ο Φεγγαροσκεπαστής'' από την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς ενώ η κεντρική εκδήλωση περιλαμβάνει κουκλοθεατρικά δρώμενα, από τη ζωή του Αγησίλαου και της Μαρίκας, με τίτλο ''Γεροντοκαμώματα'' από την κουκλοθεατρική ομάδα ''Παραμυθόδεντρο'', την Τρίτη 21 Μαρτίου.

Δύο ολόσωμες κούκλες φυσικού μεγέθους έρχονται να ζωντανέψουν στιγμές της καθημερινότητάς τους με ένα διασκεδαστικό και ανατρεπτικό τρόπο. Η πολύχρονη κοινή συμβίωση, τους έχει βοηθήσει να αναπτύξουν αισθήματα αγάπης και θυμού, αποδοχής και απόρριψης, κατανόησης και αντίδρασης, όμως όλα αυτά κάτω από το θολό, τώρα πια, πέπλο ενός άσβηστου έρωτα. Ένας παθιασμένος παππούς και μια φαινομενικά υπάκουη γιαγιά, υπέροχες φιγούρες κούκλας θα περιδιαβούν την πόλη και θα ξετρελάνουν με τα νάζια και τις κουβέντες τους μικρούς και μεγάλους.

“Ο ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ”, μια υπέροχη παράσταση κουκλοθεάτρου, με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου, είναι μια ελεύθερη διασκευή της Θεοδοσίας Σβολάκη- Μπάντζου από το ομώνυμο παραμύθι του Eric Puybaret.

Θα μπορέσει άραγε ο καινούργιος Φεγγαροσκεπαστής να φθάσει έγκαιρα στο φεγγάρι, χωρίς τη μαγική καραμέλα; Κι αν δε φθάσει θα έχουμε πάντα πανσέληνο και θα χαθούν για πάντα όλα τα όμορφα μισοφέγγαρα; Άραγε, τι ρόλο μπορούν να παίξουν ο μικρός εφημεριδοπώλης, η καλόκαρδη ψιλικατζού, ο ρολογάς κι ο φυσητής γυαλιού; Θα βοηθήσει η δύναμη ενός πρωταθλητή και ενός παλικαρά περισσότερο από την καλοσύνη μιας κοπέλας και την εξυπνάδα ενός μικρού κοριτσιού; Ποιος απ’ όλους θα καταφέρει να στείλει τον Τιμολέοντα στο φεγγάρι για να αντικαταστήσει τον Ναπολέοντα;

Οι πολιτιστικές παρεμβάσεις του Δήμου Κιλκίς έρχονται να ενισχύσουν την παράδοση του Κιλκίς ως πόλης κουκλοθεάτρου και ως πόλης με ζωντανή και ρέουσα πολιτιστική παρουσία κυρίως όμως να καταδείξουν ότι την Παγκόσμια Ημέρα του Κουκλοθεάτρου, το Κιλκίς έχει κάθε λόγο να τη γιορτάζει και να μοιράζεται την παιδική μαγεία του με το κοινό.

Ο Δήμος Κιλκίς λοιπόν καλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν άλλη μια υπέροχη εμπειρία και να διασκεδάσουν μαζί μας.

Η Μαρίκα και ο Αγησίλαος θα επισκεφτούν το πρωί της Τρίτης τα Νηπιαγωγεία της πόλης και το απόγευμα στις 5:15 θα ξεκινήσουν τη περιήγησή τους στο κέντρο του Κιλκίς ξεκινώντας από το Πάρκο – Κήπος και με χιουμοριστική και εύθυμη διάθεση θα κατευθυνθούν προς την 21η Ιουνίου με μικρές στάσεις στη διαδρομή. Στις στάσεις αυτές η Μαρίκα και ο Αγησίλαος θα πιουν και ένα καφεδάκι, θα μιλήσουν με τους περαστικούς, θα διασκεδάσουν με το μπαγλαμαδάκι τους, για να καταλήξουν στις 6:00 στην Πλατεία Ειρήνης όπου ο παθιασμένος παππούς και η φαινομενικά υπάκουη γιαγιά έχουν να μας πουν πολλά.

Σε περίπτωση δε, κατά την οποία, ο καιρός θα είναι αποτρεπτικός για την παρουσίαση των παραστατικών δρώμενων με τίτλο “Γεροντοκαμώματα” σε εξωτερικό χώρο, θα γίνουν στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.

Κουκλοθεατρικά ραντεβού λοιπόν με προσέλευση ελεύθερη σε ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.