Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Σούλης: "Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση στο θέμα της Καπνικής Μιχαηλίδης Α.Ε."

Δελτίο τύπου Σούλη Καζαντζίδη
Πολιτευτή Ν.Δ. Κιλκίς
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα / 'Αρθρο 22- Προστασία της εργασίας, Παράγραφος 1. H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Η ρητή αυτή διατύπωση – επιταγή του υπέρτατου νόμου του ελληνικού κράτους όπως το Σύνταγμα αποτυπώνει πλήρως και σε λίγες μόνο λέξεις την έννοια και την ουσία του όρου εργασία. 

Έννοια και λέξη την οποία πλήττει η δυσάρεστη εξέλιξη ενός φορέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών (ΠΑΕΓΑΕ - θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τραπέζης) η οποία είναι υπεύθυνη για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μια εκ των κορυφαίων παγκοσμίως ελληνικών εταιρειών καπνού όπως είναι η ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε. η οποία εδρεύει στον νομό Κιλκίς (οικισμός Σιταριά του Δήμου Παιονίας).

Σε μια εποχή όπου η κρίση χτυπά την πόρτα όλο και περισσότερων συμπατριωτών μας έρχεται ένας επίσημος κρατικός φορέας όπως η προαναφερόμενη ΠΑΕΓΑΕ η οποία ελέγχεται από τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών να βάλει λουκέτο σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία ανά τον κόσμο και να σπρώξει στην δίνη της ανεργίας 550 εργαζόμενους μέλη οικογενειών που κατάγονται στην πλειονότητα τους αν όχι όλοι από την ευρύτερη περιοχή του Ν. Κιλκίς.

Είναι η ώρα επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιλύσει ταχύτατα το όποιο ζήτημα έχει δημιουργηθεί από τις αποφάσεις των ανευθυνοϋπεύθυνων της ΠΑΕΓΑΕ αποτρέποντας το οριστικό κλείσιμο μιας εταιρείας που προσφέρει και στηρίζει τόσο το ελληνικό δημόσιο όσο, πολύ περισσότερο, δουλειά και άρα χρήματα - έσοδα σε δεκάδες ελληνικά νοικοκυριά.

Κύριοι της πλέον επικίνδυνης και ετερόκλητης πολιτικής παρέας που έχει την ψευδαίσθηση ότι κυβερνάει αυτό τον τόπο φανείτε για μια φορά έστω χρήσιμοι και συμβάλλετε με απτά και χειροπιαστά δείγματα στην εξασφάλιση λειτουργίας της επιχείρησης ΚΑΠΝΙΚΗ Μιχαηλίδη και στην διατήρηση των θέσεων εργασίας των δεκάδων συμπατριωτών μας που αποτελούν το προσωπικό της εταιρείας.

Ειδάλλως ένας είναι ο δρόμος να φύγετε όσο γίνεται γρηγορότερα γιατί ο Νομός Κιλκίς δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας νέας αποτυχίας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.