Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Αφιέρωμα στο Οχυρά Ρούπελ στην 4Ε

Αναγγελία 4Ε
Δείτε «Κοιτώντας γύρω μας» την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 20:30 και «ταξιδέψτε» μαζί μας στις ένδοξες σελίδες των Ηρώων στα Οχυρά της Πατρίδας μας. Εκεί όπου ο εχθρός τα βρήκε δύσκολα 

Γεμάτες οι σελίδες από ήρωες. Πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων σε όλο τους το μεγαλείο. «Τα οχυρά δεν παραδίδονται. Καταλαμβάνονται», ήταν η ηρωική απάντηση του Ταγματάρχη Γεώργιου Δουράτσου, διοικητή του οχυρού Ρούπελ στους Γερμανούς αγγελιοφόρους στις 9 Απριλίου, όταν του ζήτησαν την παράδοση του οχυρού στην αμυντική γραμμή Μεταξά.

Και φέτος σχεδιάζεται αναβίωση των ιστορικών μαχών. Κάτι το οποίο έγινε για πρώτη φορά και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ακούστηκε δυνατά όπως είχαν ακουστεί τότε γερά και τα όχι των μαχητών μας. 

Χάρη στο Δήμο Σιντικής. Χάρη σε κάποιους τολμηρούς όπως ο Παντελής Σαββίδης και ο Άνθιμος Γεωργιάδης. Μιλάμε μαζί τους την Παρασκευή, βλέπουμε εικόνες από μοναδικές στιγμές αναβίωσης των ιστορικών μαχών.

Για πρώτη φορά ομάδες αναβιωτών με στολές και οπλισμό του Β’ Π.Π., προχώρησαν σε αναπαράσταση γνωστών αλλά και άγνωστων στιγμιότυπων από τις επικές μάχες των Οχυρών Ρούπελ και Ιστίμπεη (Σέρρες) της «Γραμμής Μεταξά» το 1941. 

Εντυπωσιακά εφέ με πυρά και εκρήξεις, μας μετέφεραν πίσω τότε που μια χούφτα Έλληνες αντιστάθηκαν γενναία στις σιδηρόφρακτες ναζιστικές ορδές. Και φέτος θα το κάνουν το Μάϊο αλλά μας υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερο θέαμα!

Ένα μικρό ταπεινό αφιέρωμα με αφορμή έκθεση φωτογραφίας στο πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευη 17/03 στις 20:30 «ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ» με το δημοσιογράφο Θανάση Κληματσίδα. Φυσικά στην 4Ε (και ΛΥΔΙΑ tv –ΟΣΙΟΣ ΝΙΚΑΝΩΡ)

Σε επανάληψη την Τρίτη 21/03 στη 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου