Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

"Κάτω τα χέρια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς"

Επιστολή Βεργίδη προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου 
"Περιήλθε σε γνώση μας το νέο Σχέδιο του Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που αφορά στη λειτουργία των Εφορειών Αρχαιοτήτων σε όλη τη χώρα.


Στον νέο Οργανισμό προβλέπεται η κατάργηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς και η συγχώνευσή της με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης (πλην Πολεοδομικού Συγκροτήματος).

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς είναι νεοσύστατη και επαρκώς στελεχωμένη με 17 στελέχη όλων των ειδικοτήτων για την άρτια λειτουργία της. Παράλληλα, στη δικαιοδοσία της υφίσταται πλήρως οργανωμένο Αρχαιολογικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα, φυσική απόρροια του ευρύτατου ανασκαφικού πεδίου και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του νομού Κιλκίς.

Η νεοσύστατη Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς έχει εξασφαλισμένους χώρους για τις Υπηρεσίες της, στο κενό σύγχρονο κτίριο της Εργατικής Εστίας στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς. Άρα, δεν υφίσταται ουδεμία δικαιολογία περί έλλειψης χώρου στέγασης.

Εννοείται δε ότι εν έτη 2017 οποιαδήποτε επίκληση της απόστασης του Κιλκίς από τη Θεσσαλονίκη όπου και οι κατοικίες των στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, θα πρέπει να απορριφθεί ως παντελώς απαράδεκτη.

Κυρία Υπουργέ,
Για τους παραπάνω σοβαρούς, πιστεύουμε, λόγους και χωρίς κανένα πνεύματος ίχνος τοπικισμού, παρακαλούμε να επανεξεταστεί το Σχέδιο του νέου Οργανισμού του Υπουργείου σας ως προς την τύχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία."

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.