Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Γορτή του Αγίου Χαραλάμπους στο Μαυρονέρι Κιλκίς (Φωτογραφίες)

Με ιεροπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου στο Μαυρονέρι Κιλκίς.

Παραμονή της εορτής του Ιερομάρτυρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό του χωριού Άγιος Χαράλαμπος, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τα Σκόπια, όπου οι λιγοστοί κάτοικοι τίμησαν τον Άγιο στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Σε ένα χωριό όπου οι λιγοστοί κάτοικοι επιμένουν να κρατούν ψηλά την Ελληνική σημαία αλλά και τη σημαία της Ορθοδοξίας.

Ανήμερα ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Μαυρονερίου, πλαισιούμενος από Ιερείς της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς, με τους ευλαβείς πιστούς να προσέρχονται για να προσκυνήσουν το τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου που βρίσκεται στον ευπρεπισμένο Ιερό Ναό και μετέχουν της Θείας Ευχαριστίας.

Προ της απολύσεως ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου και στη σύντομη προσλιαλιά του εξήρε την προσωπικότητα του Αγίου που αποτελεί τον ακλόνητο στύλο της Εκκλησίας του Χριστού όπως χαρακτηριστικά λέγεται στο απολυτίκιο του. 

Μίλησε για τη βαθιά του πίστη στον Κύριο, Τον οποίο τίμησε με το παράδειγμα της ζωής του και για τον Οποίο μαρτύρησε σε μεγάλη ηλικία. Ευχήθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος να πρεσβεύει για όλο τον κόσμο και για το Έθνος μας που βρίσκεται σε κρίση και να στέκει ως ακλόνητος στύλος σκορπίζοντας το φως και την αλήθεια, στα οποία έγινε μέτοχος.

Άρτια οργανωμένες, σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας, ήταν και οι φετινές πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον τιμώμενο Άγιο στον καθ' όλα ευπρεπισμένο Ιερό Ναό που ανακαινίζεται συνεχώς υπό τις οδηγίες του Εφημερίου Αρχιμ. π. Ευγενίου Ιωάννου και τους κόπους των μελών της Επιτροπής με την αγάπη και τη στήριξη των κατοίκων του Μαυρονερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου