Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Δήλωση Συλλόγου Ιεροψαλτών Κιλκίς "Πέτρος ο Γλυκύς" για τον θάνατο του Δημοσθένη Κουσκούκη

Δήλωση Συλλόγου Ιεροψαλτών Κιλκίς "Πέτρος ο Γλυκύς"
"... καὶ συνανυψῶ ὑμᾶς εἰς τὴν ἄνω Ἱερουσαλήμ, ἐν τῇ Βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν".
Ο αγαπητός εν Χριστώ αδερφός Δημοσθένης Κουσκούκης εκοιμήθη σήμερα Πέμπτη 16-2-2017.

Η παρουσία του στους κόλπους της Εκκλησίας (γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως, αναλόγιο Ζωοδόχου Πηγής Αγίου Αθανασίου και αλλαχού, Σύλλογος Ιεροψαλτών "Ο Πέτρος ο Γλυκύς", Πολυάνειο Ωδείο) χαρακτηριζόταν από σεβασμό στη διακονία που επιτελούσε. Η θεολογική του κατάρτιση αποτελούσε πηγή των πατέρων της Αγίας μας Εκκλησίας. Η δε εις βάθος γνώση του στη Βυζαντινή Μουσική υπήρξε βάση για πολλούς εξ ημών που είχαμε την ευλογία να μαθητεύσουμε κοντά του και να τον γνωρίσουμε ως δάσκαλο κι ως άνθρωπο.

Απλός, μ' ένα χαμόγελο, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του, που δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν μακριά από τη διακονία του.

"Δικαίων ψυχαί εν χειρί Θεού, και ου μη άψηται αυτών βάσανος. Έδοξαν εν οφθαλμοίς αφρόνων τεθνάναι. Και ελογίσθη κάκωσις η έξοδος αυτών, και η αφ’ ημών πορεία σύντριμμα, οι δε εισιν εν ειρήνη..." Σοφίας Σολομώντος το Ανάγνωσμα (Κεφ. 3, 1-9)

(Η ζωή των δικαίων ευρίσκεται κάτω από το παντοδύναμο προστατευτικό χέρι του Θεού, και καμιά θλίψις και βάσανος δεν θα τους εγγίση, χωρίς ο Θεός να το επιτρέψει. Στα μάτια των αφρόνων ο θάνατός τους θεωρήθηκε ως αφανισμός και μηδένισις και η έξοδός τους από τον κόσμο αυτό ως οδύνη και τιμωρία• η αναχώρησίς τους από την ζωή αυτή ως όλεθρος και απώλεια. Εκείνοι όμως υπάρχουν και ζουν εν ειρήνη.)

Ο καλός Θεός αφού τον δοκίμασε "ως χρυσόν εν χωνευτηρίω" τον κάλεσε κοντά του.

Αδερφέ, τώρα διακονείς και κοσμείς τα αναλόγια της άνω Ιερουσαλήμ, εκεί που δε θα πάψεις ποτέ να ψάλεις: " Πάσα πνοή αινεσάτω τον Κύριον..."

Σου ευχόμαστε καλό Παράδεισο και καλή Ανάσταση."

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Κυριακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.