Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Στο νέο κτίριο του θα λειτουργήσει το ΤΕΙ Κιλκίς από τον Σεπτέμβριο

Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Με αφορμή το δελτίο τύπου του Υφυπουργού Γ. Αμανατίδη της 19ης Φεβρουαρίου 2017 η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καλωσορίζει την είδηση- δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία, από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, του Τμήματος Τ.Ε.Ι Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης στο φυσικό του χώρο- αυτό του νέου κτηρίου.

Η λειτουργία του νέου κτηρίου αποτέλεσε πάγιο αίτημα των φορέων του νομού, αλλά και ταλαιπώρησε για χρόνια τους δημότες του Κιλκίς, προσβάλλοντας συχνά τη νοημοσύνη τους.

Υπήρξε συνώνυμο γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, ανυπαρξίας σχεδιασμού, μικροπολιτικού παραγοντισμού. Αποτέλεσε την εικόνα μιας πολιτείας που πρώτα κατασκεύαζε δημόσια κτήρια και μετά... προσπαθούσε να σχεδιάσει τι θα τα κάνει, σε ποιο οργανωτικό σχήμα θα τα εντάξει.

Η σημερινή και η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με απλά, άμεσα και αποφασιστικά βήματα έδειξαν πως, αν υπάρχει πολιτική βούληση, ο δαίδαλος της γραφειοκρατίας μπορεί να παραμεριστεί. Μένουν αρκετά να γίνουν ώστε το κτήριο να αξιοποιηθεί σε όλο του το εύρος. Ωστόσο, το πιο σημαντικό βήμα έγινε, η νέα χρονιά θα βρει τους σπουδαστές στις νέες εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι.

Κάποιοι συνέβαλαν με ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, ιδιαίτερα στο τελευταίο στάδιο. Έδειξαν πως πρέπει και μπορεί να λειτουργεί μια ευνομούμενη πολιτεία.

Στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους υπόλοιπους φορείς, τους σπουδαστές και τους πολίτες, μένει να αγκαλιάσουν το νέο χώρο της μόρφωσης, να τον ενδυναμώσουν και κυρίαρχα με τις προτάσεις και τη συμμετοχή τους να συνδέσουν την θεωρητική κατάρτιση, με τις υπαρκτές παραγωγικές ανάγκες του τόπου.

Το δελτίο όπως του Υφυπουργού όπως έχει

Γιάννης Αμανατίδης
Υφυπουργός Εξωτερικών
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2017

Τη δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία του ΤΕΙ Κιλκίς από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στο νέο κτήριο μετέφερε o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γιάννης Παντής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Γιάννη Αμανατίδη στο Κιλκίς, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην πόλη.

Στη σύσκεψη παρέστησαν οι Πρόεδροι του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δημήτρης Πασχαλούδης, όπως και ο Πρόεδρος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης κ. Γεώργιος Σαββίδης και το μέλος ΔΕΠ, κα Κουτσού. Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσαν η μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο, ενώ εξετάστηκε η παρούσα κατάσταση του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης, καθώς και η στελέχωσή του με μέλη ΔΕΠ.

Η σύσκεψη κατέληξε στα εξής: 

Το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης θα λειτουργήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στις νέες του εγκαταστάσεις. Τα έξοδα μετεγκατάστασης, μεταφοράς μηχανημάτων και πρώτης λειτουργίας θα καλυφθούν από επιπλέον έκτακτους πόρους του Υπουργείου Παιδείας. 

Η περαιτέρω ενίσχυση του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης με μέλη ΔΕΠ, τουλάχιστον 2 ως πρόταση στη Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος.
Επιπλέον, από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας θα δρομολογηθεί η διάθεση 2 επιπλέον θέσεων μελών ΔΕΠ προς το Τμήμα, στην επόμενη κατανομή θέσεων μελών ΔΕΠ στα τέλη του 2017. 

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΙ Σερρών, κ. Δημήτρη Πασχαλούδη με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, στο περιθώριο τη συνάντησης που θα έχει ο κ. Υπουργός με τους Προέδρους των ΤΕΙ της χώρας. 

Δέσμευση του Υπουργείου είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, που προκύπτουν από τη λειτουργία του Τμήματος στο νέο κτίριο. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, ο οποίος ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της σύσκεψης.

Το αίτημα για την λειτουργία του Παραρτήματος Κιλκίς του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στο νέο κτίριο είχε διατυπωθεί από όλους τους τοπικούς φορείς του Κιλκίς προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Γιάννη Αμανατίδη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στον νομό, στις 3-4 Φεβρουαρίου 2017 για την προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.