Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις των αγροτών

Υπογράφει το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Υπαλήλων Υποδηματοποιίας, Δέρματος, Κλωστοϋφαντουργίας και Ιματισμού Κεντρικής Μακεδονίας
To Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Υπαλήλων Υποδηματοποιίας, Δέρματος, Κλωστοϋφαντουργίας και Ιματισμού Κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζει, τον αγώνα επιβίωσης, τις κινητοποιήσεις των χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα, με κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, δίνοντας σκληρή μάχη κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και κατά της ΚΑΠ της ΕΕ που τους εξοντώνει.

Στο στόχαστρο της πάλης, βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, η οποία, με τα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ και των μνημονίων υπέρ του κεφαλαίου, επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα, τον αφανισμό, των μικρομεσαίων αγροτών. 

Αντίπαλοι της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς είναι οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο της, κερδοσκοπούν σε βάρος της, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Οι τράπεζες που με τα υψηλά επιτόκια και τα πανωτόκια της «πίνουν το αίμα». 

Η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα στη χώρα μας που εφαρμόζουν και στηρίζουν την ΚΑΠ και, γενικότερα, μια πολιτική, η οποία, προκειμένου να εξυπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Την ίδια σφοδρή επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου δέχονται και οι εργαζόμενοι του δικού μας κλάδου, που αντιμετωπίζουν εξίσου μεγάλα προβλήματα επιβίωσης. Η αιτία για την εκμετάλλευση, την ανεργία και το ξεκλήρισμα είναι η ίδια, ότι κριτήριο της παραγωγής είναι το κέρδος για να γεμίζουν τα σεντούκια τους εμποροβιομήχανοι και τραπεζίτες.

Η κυβερνητική προπαγάνδα που έχει ως στόχο είτε να ξεγελάσει τους αγρότες είτε να τους συκοφαντήσει στους εργαζόμενους προκειμένου να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό πρέπει να πέσει στο κενό. Ασπίδα μας είναι η αλληλεγγύη και η συμμαχία μας.

Εργατιά και αγροτιά έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των εμποροβιομηχάνων και των αγροτοκαπιταλιστών. Σε κοινό αγώνα να αντισταθούμε για να παρεμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε. Τότε μόνο θα μπορούν να ικανοποιηθούν οι διατροφικές και όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας, να έχει ικανοποιητικό εισόδημα ο αγρότης και ο εργάτης δουλειά με δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου την Παρασκευή 6μ.μ να δώσουμε αγωνιστικό παρών στις κινητοποιήσεις των αγροτών στα Μάλγαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.