Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Α.Ο.Κ. Γουμένισσας: "Μας σφάζουν και μάλιστα χωρίς ..γάντι"

Την επιστολή προς ΕΟΚ, ΕΚΑΣΚΕΜ, ΟΔΚΕ
υπογράφει ο Χρήστος Σαμαράς
Πρόεδρος Α.Ο.Κ. Γουμένισσας
Έχω υπάρξει τριάντα έξι (36) συναπτά έτη στους επίσημους καλαθοσφαιρικούς χώρους. Ως αθλητής, προπονητής, συνοδός τμημάτων και τα τελευταία δώδεκα (12) ως Πρόεδρος του Α.Ο.Κ. Γουμένισσας, του ιστορικού αυτού σωματείου που κοσμεί τον καλαθοσφαιρικό χώρο με πλήθος διακρίσεων στα τριάντα έξι (36) χρόνια λειτουργίας του.

Είναι η πρώτη μου φορά που, είτε ως συμμετέχων είτε ως παρατηρητής, γίνομαι μάρτυρας μιας τέτοιας ανεκδιήγητης διαιτησίας. Ο διαιτητής (;) Χατζημπαλίδης έδωσε ρεσιτάλ άγνοιας (;), ανικανότητας (;), σκοπιμότητας (;), ηλιθιότητας (;). Ότι και από τα τέσσερα κι αν είναι, αποτελεί δημόσιο μπασκετικό κίνδυνο και πρέπει να αποσυρθεί πάραυτα από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Ο διαιτητής Χρυσάφης, αν και πρώτος διαιτητής, έπαιζε σαν .. τρίτος. Δεν ανέλαβε σε καμιά περίπτωση τις πρωτοβουλίες που έπρεπε ώστε να εξασφαλίσει την ισονομία και τη δικαιοσύνη έναντι και των δύο σωματείων. Μάλιστα ακύρωσε κατά παράβαση του κανονισμού κανονικό καλάθι της Γουμένισσας, το οποίο αν καταλογιζόταν ίσως δεν χρειαζόταν παράταση.

Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω : καταλογίστηκαν στη Γουμένισσα 29 φάουλ, 1 τεχνική ποινή σε παίκτη και 2 στον προπονητή με αποβολή του (!!!), ενώ στην Αριδαία μόλις 16 φάουλ, 1 τεχνική ποινή σε παίκτη και 1 στον προπονητή. Όταν ακουμπούσε τους παίκτες της Αριδαίας ο αέρας του κλειστού Γυμναστηρίου της Γουμένισσας, δινόταν φάουλ. Η Αριδαία εκτέλεσε 38 συνολικά ελεύθερες βολές – άκουσον, άκουσον !!- (από τα τριάντα δύο συνολικά φάουλ που μας καταλογίστηκαν ! Σχεδόν κάθε φάουλ των παικτών μας ήταν και ελεύθερες βολές !), ενώ η Γουμένισσα 12 ελεύθερες βολές.

38 ελεύθερες βολές, έναντι 12! Σίγουρα αποτελεί ρεκόρ Γκίνες.

Αποβλήθηκαν τρεις παίκτες της Γουμένισσας με πέντε φάουλ, ενώ της Αριδαίας ένας. Στην παράταση η Αριδαία εκτέλεσε οκτώ ελεύθερες βολές και ευστόχησε σε όλες, ενώ η Γουμένισσα μόλις δύο.

Οι προαναφερόμενοι κακοί διαιτητές λειτουργούν αποτρεπτικά για τους χιλιάδες αθλητές που επιθυμούν αν μη τι άλλο να σέβονται τον ιδρώτα τους. Εμείς απαιτούμε να σέβονται το όνομα και την ιστορία του Α.Ο.Κ. Γουμένισσας. 

Τους ανθρώπους που αγόγγυστα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ως χώρα, διαθέτουν το χρόνο και το πολύτιμο χρήμα τους για να λειτουργούν σύλλογοι και να τροφοδοτούμε τη νεολαία μας με επιλογές που σώζουν (να υπενθυμίσουμε ότι στον προηγούμενο αγώνα που απολαύσαμε τη διαιτησία του Χατζημπαλίδη ήταν στην Κατερίνη όπου αθλητής μας έφυγε από το γήπεδο με τέσσερα ράμματα !).

Το παράδοξο δε της όλης υπόθεσης είναι ότι όλους αυτούς τους πληρώνουν τα ίδια τα σωματεία για να τρέξει το πρωτάθλημα ! Οποίος μαζοχισμός: τους πληρώνουμε για να μας σφάζουν και μάλιστα χωρίς ..γάντι (Ακούει η ΕΚΑΣΚΕΜ;).

Η Αριδαία είναι μια καλή ομάδα με εξαίρετους παίκτες και καλό προπονητή. Η ομορφιά όμως του συγκεκριμένου αθλήματος είναι ότι στο μπάσκετ, αντίθετα με άλλα γνωστά αθλήματα, μπορεί και να χάσει η καλή ομάδα, είτε από μια καλύτερη τη συγκεκριμένη μέρα, είτε από μια δική της κακή απόδοση. Εάν αυτό δεν προφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, θα κατρακυλήσουμε στην εμπλοκή της διαπλοκής που ταλαιπωρεί πολλά κομμάτια του ελληνικού αθλητισμού.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλώ :

1. Να εξασφαλίσετε ότι ο διαιτητής Χατζημπαλίδης ΔΕΝ πρόκειται να αγωνιστεί σε αγώνα του σωματείου μας ποτέ ξανά και σε καμία αθλητική περίοδο από εδώ και στο εξής, αλλιώς η ευθύνη για ότι πρόκειται να συμβεί θα είναι δική σας.

2. Ο διαιτητής Χατζημπαλίδης να απομακρυνθεί από όλες τις δραστηριότητες της καλαθόσφαιρας πανταχόθεν, διότι δυσφημεί το άθλημα.

3. Να του απαγορευτεί η είσοδος σε καλαθοσφαιρικούς αθλητικούς χώρους.

4. Να γίνει αυστηρή επίπληξη στον διαιτητή Χρυσάφη για την ελλιπή και ανεπαρκή του διαιτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.