Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Παναγιά Αγρότισσα στο Ελατοχώρι Πιερίας (Φωτογραφίες)

Ας βάλει το χέρι Της και να βοηθήσει !
Ο Ναός της Παναγίας της Αγρότισσας βρίσκεται λίγο έξω από το δημοφιλές χειμερινό θέρετρο Ελατοχώρι Πιερίας. Δεν είναι ούτε η πιο εντυπωσιακή εκκλησία, ούτε και ιδιαίτερα γνωστή, αλλά αντίθετα θα λέγαμε πως είναι και πολύ ταπεινή. Θεωρείται μοναδική στην Ελλάδα λόγω της παράξενης ονομασίας της.

Το σημείο που χτίστηκε ο ναός, είναι η καρδιά των καλλιεργητικών εκτάσεων των ντόπιων αγροτών. Τα παλιά χρόνια, έφευγαν για εβδομάδες ή μήνες από το χωριό και έμεναν σε πρόχειρες καλύβες αφού δεν μπορούσαν να πηγαινοέρχονται καθημερινά στο χωριό. 

Έτσι έχτισαν προς τιμήν Της αυτό το ναό, ο οποίος γιορτάζει την 8η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που τυπικά τελείωνε και η αγροτική δραστηριότητα κυρίως του καπνού που καλλιεργούσαν εκείνα τα χρόνια. 

Ελπίζουμε, με τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τα κλεισίματα των δρόμων, να βάλει το χέρι Της και να βοηθήσει, ώστε να βρεθεί κάποια λύση ομαλά και προς το συμφέρον όλων. 

Αμήν Παναγία μου Αγρότισσα !

Πηγή: omorfa taxidia









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.