Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή Δημάρχου Κιλκίς στο ΥΠΠΟ για τη διατήρηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου απέστειλε ο Δήμαρχος Κιλκίς σχετικά με τη διατήρηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.
"Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Πριν από ενάμισυ χρόνο υποδεχθήκαμε με μεγάλη ικανοποίηση την είδηση σχετικά με την αναβάθμιση της αρχαιολογικής υπηρεσίας στο νομό μας. Η σύσταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων ν. Κιλκίς δημιούργησε προσδοκίες για μια πιο οργανωμένη πολιτιστική πολιτική, στηριγμένη κατά βάση στην ανάδειξη και περαιτέρω αξιοποίηση του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς και των αρχαιολογικών χωρών του Παλατιανού και της Ευρωπού.

Η επαρκής στελέχωση της υπηρεσίας και η κινητικότητα που αναπτύχθηκε στη νεότευκτη αρχαιολογική υπηρεσία για τη γνώση και εξωστρέφεια του τοπικού πολιτισμικού προϊόντος, υπό τη συνετή καθοδήγηση της νέας Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων, συνηγόρησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς εγκαινίασε μια πολύ καλή συνεργασία με τη νέα υπηρεσία και συνέδραμε υποστηρικτικά στο έργο της.

Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορούμαστε ότι η θετική αυτή πορεία κινδυνεύει να ανακοπεί εξαιτίας του νέου σχεδίου οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο προβλέπει, την κατάργηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς και τη συγχώνευσή της με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Ο προτεινόμενος σχεδιασμός στερεί μια πολύτιμη αναβλύζουσα πολιτισμική πηγή στην περιοχή μας, η οποία έχει ήδη πληγεί από τη συρρίκνωση δημοσίων υπηρεσιών, και απειλείται με μαρασμό και υποβάθμιση.

Ως άνθρωπος που έχετε συνδέσει τη ζωή σας με τον πολιτισμό και έχετε γνωρίσει την ελληνική περιφέρεια, αντιλαμβάνεσθε ότι και η πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου συνδέεται άρρηκτα με την αποκέντρωση των υπηρεσιών.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλώ να επανεξετάσετε το νέο σχέδιο οργανισμού του Υπουργείου του οποίου προϊστασθε και να κρατήσετε όρθια την Εφορεία Αρχαιοτήτων στο ν. Κιλκίς."

Με εκτίμηση
Δημήτρης Σισμανίδης
Δήμαρχος Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.