Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

9ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς: Δωρεά εκπαιδευτικού ρομπότ από την Φάρμα Κουκάκη

"Η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις Φυσικές Επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα.
Η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα και στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση).

Το όραμα της ρομποτικής είναι όλοι οι μαθητές να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες, οι οποίες στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την προετοιμασία πολιτών του κόσμου που θα μπορούν να συνεισφέρουν θετικά σε παγκόσμια κλίμακα.

Στο όραμά μας για την υλοποίηση μιας τέτοιας εκπαιδευτικής δράσης στο σχολείο μας, αρωγός στάθηκε η «ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ» η οποία και μας χορήγησε ένα Εκπαιδευτικό Ρομπότ, MINDSTORMS EV3 LEGO, CORE SET.

Ευχαριστούμε θερμά τη ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ και γνωρίζοντας ότι συμβάλει σε τέτοιου είδους σχολικές δράσεις, ελπίζουμε η κίνηση αυτή να βρει και άλλους μιμητές."


Με φιλικούς χαιρετισμούς για το 9ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς
Οι μαθητές, το Εκπαιδευτικό προσωπικό
και η Διευθύντρια Κοκκινάκη Γεωργία


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου