Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλαδική στάση εργασίας ΠΟΠΟΚΠ-ΠΟΣΕ ΙΚΑ, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Δεν έχουμε την παραμικρή ψευδαίσθηση για την αντιασφαλιστική και ψυχρά
ταμειακή σκοπιμότητα που ο ΕΦΚΑ υπηρετεί στο βωμό της εξυπηρέτησης του
χρέους, των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και της διαιώνισης της εξάρτησης της χώρας μας από τους «δανειστές». 

Η δημιουργία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την προσωπική διαφορά, η κατάργηση της οποίας έχει ήδη τεθεί στα πλαίσια της συμφωνίας για τη «β΄ αξιολόγηση». Η ακύρωση του συγκεκριμένου σχεδιασμού αφορά στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και του κόσμου της εργασίας. 

Άλλωστε η Κυβέρνηση της χώρας μας έχει ήδη αναλάβει στο Eurogroup στις 20/2/17 δεσμεύσεις για νέα αντιασφαλιστική επίθεση με επιπλέον περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έγκαιρα (12/1/2016) είχε εκτιμήσει ότι
«με τη δημιουργία του νέου Υπερ-ταμείου (ΕΦΚΑ) είναι άμεσος ο κίνδυνος πλήρους οργανωτικής παραλυσίας και ταλαιπωρίας, των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων ασφαλισμένων, ενώ η διάχυση χρεών και ελλειμμάτων των πιο «προβληματικών» ταμείων θα έχει δραματικές συνέπειες για όλες τις συντάξεις.

Συνέπεια της δημιουργίας του θα είναι η λεηλασία όσων αποθεματικών έχουν
απομείνει σε κάποια επιμέρους Ταμεία και η σταδιακή μετατροπή του νέου φορέα σε μια χρεοκοπημένη και υποβαθμισμένη κρατική δομή και πλέον η ιδιωτική ασφάλιση θα κληθεί να υποκαταστήσει την Κοινωνική Ασφάλιση».

Οι παραπάνω εκτιμήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επιβεβαιώνονται τώρα με δραματικό
τρόπο.

Μέσα στη δίνη των μνημονιακών μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η
λειτουργία του ΕΦΚΑ ξεκίνησε με πολλά προβλήματα για τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, αλλά και τους εργαζόμενους στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Είναι γεγονός ότι δεν έχει υπολογιστεί, μέχρι τώρα, καμία σύνταξη μετά την
ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου (12-5-2016) κι όταν συμβεί αυτό, οι συνταξιούχοι θα βιώσουν περικοπές στις συντάξεις 20%-35%.

Οι δραματικές περικοπές στην επικουρική Ασφάλιση και το ΜΤΠΥ, θα
αποτελέσουν οδηγό για αυτά που θα ακολουθήσουν και στην Κύρια Ασφάλιση, καθώς εκεί ουσιαστικά έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Ένα ακόμα πρόβλημα που θα προκύψει από την υλοποίηση της ενοποίησης όλων
των Ταμείων στον ΕΦΚΑ, θα είναι οι ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων.

Για τους εργαζόμενους στα Ασφαλιστικά Ταμεία τα σημαντικότερα ζητήματα που
αντιμετωπίζουν είναι: 

α) Ο κίνδυνος να προκύψει «τυχόν πλεονάζον» προσωπικό, όπως αναφέρει διάταξη νόμου, το οποίο θα τεθεί σε κινητικότητα για άλλες υπηρεσίες του
Υπουργείου Εργασίας 

β) Το ενδεχόμενο να προκύψουν μετακινήσεις προσωπικού από πόλη σε πόλη στην Περιφέρεια γ) Το εργασιακό χάος που έχει αρχίσει να εμφανίζεται,
αλλά όχι στην πλήρη έκταση του.

Ο κίνδυνος της διαθεσιμότητας για τους «πλεονάζοντες» δεν μπορεί να
αποκλειστεί, μέχρι να προσδιοριστούν οι θέσεις που θα μετακινηθούν.

Για όλα τα παραπάνω όπως αναλυτικά καταγράφονται στην κοινή ανακοίνωση των ΠΟΣΕ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ (21/2/2017), η Εκτελεστική Επιτροπή της
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει το συλλαλητήριο στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29) την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 στις 12.30μμ που διοργανώνουν οι ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο.

Για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στο συλλαλητήριο η Εκτελεστική
Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, 2
Μαρτίου 2017, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ Β΄ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ-ΣΦΑΓΕΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ανακοίνωση Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Α.Ε.Ε.Συμμετέχουμε μαζικά στην προειδοποιητική Πανελλαδική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΠΟΚΠ και η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ για όλο τον ΕΦΚΑ την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 από τις 12.00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29) στις 12.30 μ.μ.
Όπως δυστυχώς αποδεικνύεται καθημερινά, παρά τις προειδοποιήσεις μας το ρολόι της ιστορίας αντί να πηγαίνει προς τα μπρος γυρίζει προς τα πίσω. Στην προκειμένη περίπτωση η επιπολαιότητα και η προχειρότητα των σχεδιασμών της Πολιτικής Ηγεσίας και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ μας οδηγούν στο 2007 και στις μνήμες από την ενοποίηση του ΟΑΕΕ.

Καταστάσεις και σκηνές τραγικές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε απειλούν να επανέλθουν μόνο που τώρα τόσο τα δεδομένα όσο και η κλίμακα της ενοποίησης είναι πολύ διαφορετικά. Πέρα από τα προβλήματα της καθημερινότητας πρόκειται να τεθούν ζητήματα κρίσιμα για το εργασιακό μας μέλλον.

Το σχέδιο Οργανογράμματος ούτε λίγο ούτε πολύ περιγράφει ένα Αθηνοκεντρικό γραφειοκρατικό τέρας και «αποστεώνει» από ουσιαστικές αρμοδιότητες ολόκληρη την Περιφέρεια με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει δυνητικά για τις θέσεις εργασίας. Αντίστοιχα για τους συναδέλφους της Αθήνας θα σημάνει ακραία εντατικοποίηση της δουλειάς και «μάντρωμα» σε διοικητικά - οργανωτικά σχήματα που θα παραπέμπουν σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Επίσης, η διάταξη για το «πλεονάζον προσωπικό» παραμένει και βέβαια αν ενεργοποιηθεί αφορά στο σύνολο των εργαζομένων αφού κανείς δεν γνωρίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που μπορεί να ισχύσουν τότε.

Το λιγότερο που απαιτούμε είναι απόσυρση του Οργανογράμματος και επανασχεδιασμό της ενοποίησης σε νέο πλαίσιο και σε χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον με βάθος τριετίας. Τα προβλήματα που ανακύπτουν (ενιαίο μητρώο κλπ) σ’ αυτό το πρώιμο στάδιο καθιστούν αυτονόητη και επιτακτική μια τέτοια απόφαση. Απαιτούμε επίσης σεβασμό και πιστή τήρηση του υπαλληλικού κώδικα για όλα τα θέματα που μας αφορούν όπως και σύσταση και συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ Β΄ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ-ΣΦΑΓΕΙΟ 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ 

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.