Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Αίας/Ατέρμων - Μακεδόνες Αξιού: Νιάτα-Εμπειρία: 1-0

Γράφει η Ελένη Μουρατίδου
Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι την αγαπημένη τους ομάδα είχαν χθες Τετάρτη οι ένθερμοι οπαδοί του ΑΙΑΝΤΑ, κόντρα σε μια ομάδα της Α1, τους πολύ καλούς Μακεδόνες Αξιού.

Οι αξιοθαύμαστες αθλήτριες του ΑΙΑΝΤΑ, βάζοντας ίσως όχι και τον καλύτερο εαυτό τους , όπως λένε οι ίδιες, χάρισαν στο κοινό τους ωραιότατες φάσεις με την κατά 12 χρόνια κατά μέσο όρο, νεότερη ομάδα στην άλλη μεριά του φιλέ!

Ο αγώνας έληξε 0-3 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας κι έτσι ο ΑΙΑΣ/ΑΤΕΡΜΩΝ που είχε κάνει την έκπληξη ως τώρα με την πορεία του στο κύπελλο, όντας η μόνη ερασιτεχνική ομάδα που έφτασε στους 16 της Ελλάδας, μένει εκτός κυπέλλου αφού οι αγώνες είναι νοκ- άουτ και οι Μακεδόνες Αξιού συνεχίζουν στους 8. (7οι στη βαθμολογία της Α1)

Αναλυτικότερα ο αγώνας:
1ο σετ: (20-25) Μεγάλη πίεση και από τις δυο ομάδες σε όλη τη διάρκεια του σετ, με τους Μακεδόνες βέβαια μπροστά αλλά και τον Αίαντα από κοντά (7-8) , (9-11), ακόμα κι όταν προέκυψε διαφορά (11-17) να καταφέρνει με πείσμα και ψυχή να την καλύψει (19-21). Με το σετ να λήγει στους 5 πόντους διαφορά (20-25) κάτι συνηθισμένο σε αγώνες βόλεϊ κάθε κατηγορίας, δεν μπορούσες να πεις τη δεδομένη στιγμή ποιος θα ήταν ο νικητής του παιχνιδιού.

2ο σετ: (17-25) Το σετ ξεκίνησε ελπιδοφόρα με τον Αίαντα στις καλύτερες στιγμές του αγώνα του, (4-2), (5-5) (8-9) όμως οι Μακεδόνες με αλλεπάλληλα σφυροκοπήματα (11-15) αύξησαν την ψαλίδα της διαφοράς (11-19) κουράζοντας τον Αίαντα, οδηγώντας τον σε λάθη που του στοίχισαν το σετ (13-21) μια και δεν μπόρεσε τελικά όσο κι αν προσπάθησε, να ανακάμψει και να καλύψει τη διαφορά των 8 πόντων ( 17-25)

3ο σετ: (14-25) Οι Μακεδόνες αυτή τη φορά φανερά πιο ξεκούραστες ξεκίνησαν δυναμικότερα (1-4) (3-9) αλλά ο Αίας - κι αυτό ήταν που συνεπήρε την κερκίδα- παίζοντας με τα υπόλοιπα της ψυχής του μείωσε τη διαφορά, όπου στο (7-11) το λίμπερο μας (Βλάχου- με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004) να περνάει «αεροδυναμικά» τη μπάλα στο απέναντι γήπεδο δίνοντας την ευκαιρία να συνεχίσει η ομάδα μας τη φάση και με Παρασκευαϊδου-Νικολαΐδου-Καρδαμανίδου να κερδίσουν τον ωραιότερο πόντο του αγώνα! Το απίστευτο πείσμα τους είχε αποτέλεσμα ως το (10-13), όπου το σερί πόντων των Μακεδόνων (11-19) μη αναστρέψιμο, καθόρισε και το νικητή του αγώνα (14-25)

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Σ.ΑΙΑΣ ΑΤΕΡΜΩΝ: (Αλατζόγλου) Κυριακίδου, Λάιου, Καρδαμανίδου, Σωτηρίου, Νικολαΐδου, Παρασκευαΐδου (αε) Βλάχου, Κοτίδου, Καντίδου, Δαλακλή, Κωνσταντινίδου Σταμπουλή.

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΞΙΟΥ: (Σκουλικάρης) Δραγουμάνου, Πολυνοπούλου, Sagardia, Στεφανίδου, Καραφουλίδου, Rovatti-Toazi, Σπανού, Παπαδοπούλου, Ευθυμιάδου, Μυρίδου, Τσαγκαράκη, Τσουκαλά, Καλτσώνη, Δορούκα.

Οφείλουμε εκ μέρους της διοίκησης αλλά και των απίστευτων φιλάθλων μας που ακόμη και στο τέλος του αγώνα ζητωκραύγαζαν υπέρ του Αίαντα, στις αθλήτριες μας με την μεγάλη διαδρομή και τις πάμπολλες ατομικές και ομαδικές διακρίσεις ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ για το δώρο που μας έκαναν, την πρόκριση στους 16 του κυπέλλου Ελλάδας 2017. 

Και όταν λέμε μεγάλη διαδρομή, εννοούμε ότι απλά στην αθλητική τους διαδρομή τα έκαναν ΟΛΑ: Από την κατάκτηση πανελλήνιων σχολικών πρωταθλημάτων στα νιάτα τους, μέχρι κύπελλα Ελλάδας , συμμετοχή και αρχηγία στην εθνική ομάδα, διεθνείς συμμετοχές ( 101, 192) , συμμετοχή σε βαλκανικούς, μεσογειακούς αγώνες , ευρωπαϊκά πρωταθλήματα,Final four kai super cup με ελληνικές και ευρωπαϊκές ομάδες, European league, mvp πρωταθλήματος Ελλάδας, all star game καλύτερο λίμπερο, best attacker και συμμετοχή σε παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς αγώνες ( 9η θέση) .

Επόμενοι στόχοι της ομάδας, το Κύπελλο της ΕΣΠΕΜ μια και έχει περάσει στον τελικό με τον Ποσειδώνα Βέροιας αλλά και η άνοδος στη Β’ Εθνική Κατηγορία.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΔΑΚ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΩΡΑ 16.00 , με τον ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ.

Α.Σ.ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ, πληροφορίες/εγγραφές στις Ακαδημίες μας, τηλ: 6972680579

Βίντεο από τα 3 σετ του αγώνα θα βρείτε στη Δημόσια σελίδα μας στο facebook:

(εδώ) https://www.facebook.com/aias.kilkis.volleyball/

http://www.aiaskilkis.gr/

https://www.facebook.com/atermongroup/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.