Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης, σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα της πόλης από την κακοκαιρία

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης
"Το χιόνι που έπεσε χτες στη Θεσσαλονίκη ανέδειξε για άλλη μια φορά την έλλειψη θωράκισης της πόλης απέναντι σε καιρικά και φυσικά φαινόμενα, τα οποία μάλιστα μόνο ξαφνικά δεν ήταν, αφού είχαν προαναγγελθεί εδώ και μέρες.

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς έζησαν μια απίστευτη ταλαιπωρία εγκλωβισμένοι για ώρες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που έγιναν αδιάβατοι από το πρώτο χιόνι.

Είναι βαριές οι ευθύνες της διοίκησης Μπουτάρη απέναντι στο λαό της πόλης για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των κατοίκων της και δεν ξεπλένονται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί «ανάληψης όλων των ευθυνών».

Θα ήταν, τέλος, αστείες αν δεν ήταν εξοργιστικές, οι δικαιολογίες Μπουτάρη για «το αλάτι που πάγωσε στις αλατιέρες» λες κι η παγωνιά δεν ήταν από μέρες στην πόλη.

Άλλωστε, δεν ήταν η διοίκηση Μπουτάρη αυτή που λίγες μέρες πριν με επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 4.1.2017 διαβεβαίωνε το λαό της πόλης για την «άριστη προετοιμασία του Δήμου ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας»;

Δεν είναι της μοίρας γραφτό η ταλαιπωρία του λαού. Τα φυσικά φαινόμενα θα έρχονται και θα επανέρχονται με οποιαδήποτε ένταση. Το ζήτημα είναι αν η ουσιαστική τους αντιμετώπιση βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες της τοπικής και της κεντρικής κρατικής διοίκησης.

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών αποδεικνύει πως δεν βρίσκονται και η διοίκηση Μπουτάρη το επιβεβαιώνει στην πράξη όταν αφήνει το Μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης –την πιο κρίσιμη υπηρεσία για τέτοιες περιστάσεις- χωρίς εργαλεία και ανταλλακτικά, όταν αποψιλώνονται από προσωπικό –που καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες- και μέσα βασικές υπηρεσίες που σχετίζονται με κοινωνικές ανάγκες.

Ως εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα συνεχίσουμε με επιμονή να αναδεικνύουμε, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, την ανάγκη να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα και στο Δήμο Θεσσαλονίκης οι λαϊκές ανάγκες που σχετίζονται με την επείγουσα θωράκιση της πόλης απέναντι σε όλα τα φυσικά φαινόμενα.

Τώρα, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης να τα διεκδικήσουν και να τα επιβάλλουν με την οργανωμένη πάλη τους."

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Γιάννης Δελής
Μιχάλης Κωνσταντινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.