Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

«Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα» η εκδήλωση της ΝΔ για τα αγροτικά ζητήματα στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
«Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα». Αυτή η λαϊκή παροιμία εκφράζει απόλυτα την «Συμφωνία Αλήθειας για τους Αγρότες» της ΝΔ, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στο Κιλκίς ως λύση για τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα των αγροτών.

Η πρόταση της ΝΔ περιείχε χάιδεμα αυτιών για μείωση διάφορων φόρων, μπόλικο ανέξοδο αντιπολιτευτικό λόγο, αλλά πλεόναζε και σε ρεαλισμό μιας και «αν δεν βγαίνουν τα νούμερα» δεν θα εφαρμοστούν οι όποιες παροχές παρουσιάστηκαν.

Ξέχασαν, φαίνεται, ότι τα μέτρα τα οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν τη σφραγίδα και της ΝΔ, είτε όταν ήταν κυβέρνηση, είτε όταν ψήφιζε το τρίτο μνημόνιο. Ξέχασαν, επίσης, ότι και αυτοί δεσμεύονται από την στρατηγική της ΕΕ και της παλιάς και νέας ΚΑΠ οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την σημερινή άθλια κατάσταση της φτωχομεσαίας αγροτιάς, το παραπέρα ξεκλήρισμά της και τη συγκέντρωση της παραγωγής σε ακόμα λιγότερα χέρια, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η μείωση της αυτάρκειας της χώρας σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων στην αγροτική οικονομία.

Να συνεχίσουν την οργάνωση του αγώνα τους κλιμακώνοντας με το στήσιμο μπλόκων στις 23 Γενάρη με βάση τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για αγροτική οικονομία στην υπηρεσία των παραγωγών και του συνόλου του λαού της χώρας μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου