Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Τι κάνουν στον πολιτισμένο κόσμο για να αντιμετωπίσουν το κρύο και την παγωνιά

Του Πάνου Μαύρου
Καθώς περιμένουμε να καλοκαιριάσει για να λιώσουν τα χιόνια και οι πάγοι στα πεζοδρόμια, αφού οι αρμόδιοι δεν μπορούν και οι πολίτες αδιαφορούν, ας δούμε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, όπου βιώνουν συχνά τέτοιες κακοκαιρίες και ακόμη χειρότερες. 


Σε ανεπτυγμένες αλλά κρύες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Ολλανδία, αλλά και οι ΗΠΑ, ήδη τα έργα επίλυσης του προβλήματος "έχουν πάρει φωτιά" για να ζεστάνουν ότι απαιτείται

Έτσι δρόμοι, πεζοδρόμια, πίστες αεροδρομίων, αγωνιστικοί χώροι γηπέδων, ακόμη και σκάλες, ξηλώνονται για να τοποθετηθούν ειδικοί σωλήνες ζεστού νερού με τη διαδικασία της γνωστής όπως στα σπίτια "ενδοδαπέδιας θέρμανσης". 

Υπάρχουν φυσικά και άλλες μέθοδοι όπως η πατενταρισμένη τεχνολογία θέρμανσης με άμορφα μέταλλα, που αναπτύχθηκε αρχικά σε μια χώρα που δεν έχει παγωνιά το Ισραήλ και συγκεκριμένα από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. 

Αν και το κόστος κατασκευής είναι αρκετά δαπανηρό ακόμη και για αυτές τις πλούσιες χώρες, έκριναν πως και πάλι τους συμφέρει. Σύμφωνα με έρευνες, θεωρήθηκε πως μέρος του κόστους πρέπει να καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που ωφελούνται, μα κυρίως από τα καταστήματα! 

Η συγκεκριμένη τοποθεσία που έχει θερμαινόμενο δάπεδο, είναι ασφαλέστερη και με λιγότερα ατυχήματα από πτώσεις, με λιγότερη βρωμιά και φθορές από τις λάσπες και αλάτι που θα έπρεπε να πέσει αναγκαστικά! 

Έτσι προσελκύουν περισσότερους καταναλωτές, ντόπιους ή τουρίστες και εν συνεχεία ανεβαίνει η εμπορική αξία της περιοχής, σε σχέση με άλλες που δε έχουν αυτές τις υποδομές!

1 σχόλιο:

  1. Εάν κρίνω από τον τίτλο του άρθρου σας, θεωρείτε ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στις πολιτισμένες χώρες!
    Γνωρίζετε τι γίνετε στις ̎ πολιτισμένες χώρες ̎ όταν συμβαίνει το αντίθετο ; όταν έχουν υπερβολική ζέστη στην ουσία καύσωνα ( μεταξύ 27 και 34-35 βαθμούς ), και εάν είναι και διαρκείας, δηλαδή περίπου μία βδομάδα, τότε κλαύτα Χαράλαμπε.. που λέμε και στην καθομιλουμένη.
    Με μείον 10, 15 και πάνω από 20 καμιά φορά και αυτό πάνω από μήνα δεν κλείνει κανένα σχολείο..
    Με συν 28 κλείνουν τα σχολεία και όχι μόνον…
    Έχω σπουδάσει, ζω και εργάζομαι στο Βερολίνο από το 1973.
    Ευχαριστώ

    Νίκος Αθανασιάδης
    Dipl. Informatiker T.U. Berlin
    Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στην Γερμανία ( ΟΕΚ )
    Αντιπρόεδρος της Κοινοπραξίας Μεταναστευτικών Ομοσπονδιών στην Γερμανία (BAGIV)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.