Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Η κοροϊδία προς τους κατοίκους της Ειδομένης συνεχίζεται

Γράφει ο Πάνος Μόλλιας
Με αφορμή μια επιστολή που έτυχε ευρείας συζήτησης, και που αφορά την αποζημίωση που θα λάμβανε ο κάτοικος της Ειδομένης που υπέστη καταστροφές από την αυθαίρετη και παράνομη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη, γνωστοποιώ και επαναφέρω το θέμα, όταν άλλοι έχουν ξεχάσει τους κατοίκους της Ειδομένης.


Όπως αναφέρεται στην επιστολή, και την έχουν λάβει οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι, ο Δήμαρχος Παιονίας ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να αποζημιωθούν οι κάτοικοι της Ειδομένης που υπέστησαν ζημιές και ότι σε κάθε συνάντηση του με τους αρμοδίους υπενθυμίζει ότι οι κάτοικοι της Ειδομένης πρέπει να αποζημιωθούν. 

Ο βουλευτής ν. Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, για το τι θα γίνει με την αποζημίωση των αγροτών και παθόντων κατοίκων της Ειδομένης. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής ν. Κιλκίς της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας, που παρότρυνε την κυβέρνηση να βρει επιτέλους λύση στο θέμα κωδικού και να δώσει αποζημίωση στους δικαιούχους.

Την απάντηση έδωσε ένας συμπαθής ηλικιωμένος:
"Αν ήταν να τα δώσουν θα τα έδιναν δεν θα περίμεναν τόσους μήνες προφασιζόμενοι εμπόδια"

Τον παράνομο καταυλισμό τον δέχτηκαν και μάλιστα τον αποκαλούσαν στοχευμένα παράτυπο αντί παράνομο παραπλανώντας τον κόσμο. Ο παράνομος καταυλισμός ευθύνεται για της ζημιές που έγιναν στους κατοίκους. 

Ο καταυλισμός "Βόλευε" για αποθήκη ψυχών όλους αλλά όχι τους λιγοστούς κατοίκους που έβλεπαν τα περιστατικά παραβατικότητας εις βάρος τους να αυξάνονται. 

Και ενώ το κράτος απαιτεί να πληρωθούν από τους κατοίκους η ΔΕΗ, η δόση εφορίας, τα τέλη κυκλοφορίας, ο ΕΝΦΙΑ η κρατική μηχανή σφυρίζει αδιάφορα στο θέμα αποζημίωση "Μήπως όταν δοθούν θα βάλουν τόκους όπως στις καθυστερήσεις των οφειλών μας; όχι βέβαια."

Μάλιστα ο συμπαθής ηλικιωμένος πρότεινε:
"Έχουν μια λίστα με τα ονόματα αυτών που πάθανε ζημιές και τους τραπεζικούς αριθμούς. Η λίστα καθώς και η τιμολόγηση έγινε από τον Δήμο Παιονίας. Ας πιστώσουν εκεί απ ευθείας τα χρήματα όπως κάνουνε στο βοήθημα που δόθηκε πρόσφατα, στα επιδόματα, στο αλληλεγγύης και τις συντάξεις."

Οι σκοποί πιθανόν είναι άλλοι…….και δεν γίνεται

Οι άνθρωποι που ζουν στην Ειδομένη και αδικήθηκαν από αυτήν την ιστορία πρέπει να αποζημιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου