Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΕΑΣΥΝΚ: "Ένα μεγάλο μπράβο στους συναδέλφους αστυνομικούς του Κιλκίς"

Ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού ΚιλκίςΤο 2016 ήταν το έτος που κορυφώθηκε το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα στην περιοχή της Ειδομένης –Κιλκίς και δόθηκε ένα αίσιο τέλος. Κατά την αποτίμηση του προσφυγικού και του έτους που πέρασε, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε αυτούς που επί δύο χρόνια, έζησαν από κοντά και τόσο έντονα το πρόβλημα.

Σε αυτούς που επί οχτάωρης καθημερινής εργασίας (το ελάχιστο) έδειξαν επαγγελματικότητα, ήθος, και εκτέλεσαν με αυταπάρνηση τα καθήκοντα τους συνδυάζοντας τον ανθρώπινο παράγοντα και τις διαταγές που θα έπρεπε να εκτελέσουν, δεχόμενοι επιθέσεις από πλήθος προσφύγων και Μ.Κ.Ο.

Σε αυτούς που εκτελούσαν τα καθήκοντα τους σ ένα χώρο εργασίας με συνθήκες, που όσο και να τις περιγράψουμε δεν τις χωρεί ανθρώπινος νους, με μεταδοτικές ασθένειες, δυσοσμία, ακαθαρσίες, κρύο, αποπνικτική ατμόσφαιρα, όπου για ακόμη μια φορά έλειπε η αρωγή της Πολιτείας, ώστε να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Σε αυτούς που μετά το αίσιο τέλος της Ειδομένης διατάχθηκαν να εκτελούν καθήκοντα φύλαξης στα δύο κέντρα φιλοξενίας που λειτουργούσαν στο Νομό Κιλκίς, τρεις αστυνομικοί απέναντι σε τέσσερις χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες, αντιμετωπίζοντας τα ίδια προβλήματα και εκτεθειμένοι στις επιθέσεις των φιλοξενούμενων στα κέντρα(απόπειρες ανθρωποκτονίας).

Σε αυτούς που ως σήμερα αλλά και μελλοντικά θα μοχθούν και θα υπερβάλλουν εαυτό επιτηρώντας την ευρύτερη περιοχή των συνόρων, εντοπίζοντας καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες μετάγοντας τους στα κέντρα φιλοξενίας στην ενδοχώρα,αποτρέποντας την δημιουργία νέας Ειδομένης.

Αυτοί λοιπόν οι εργαζόμενοι είναι οι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ της Δ.Α Κιλκίς καθώς και όλοι οι Αστυνομικοί που ενίσχυσαν και ενισχύουν την Δ.Α Κιλκίς, σε αυτούς εμείς σαν Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κιλκίς έχουμε δώσει και θα δίνουμε τα εύσημα δημόσια.Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και όλοι οι υπόλοιποι φορείς πολιτική –φυσική ηγεσία, τοπική αυτοδιοίκηση, μνημονεύοντας ότι χάριν στους Αστυνομικούς που εργάστηκαν και έφεραν σε πέρας μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική-μεταναστευτική κρίση για την κοινωνία μας που δημιουργήθηκε στην Ειδομένη, δεν δυσφήμησαν την χώρα μας.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ,την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ.ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο όπου από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων τους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού, όπου με τις καίριες παρεμβάσεις μας, επίλυσαν πολλά από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.