Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

"Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία"

Ανακοίνωση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 10ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ καταγγέλλει την παρουσία των χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου, που σε ώρα λειτουργίας του σχολείου μπήκαν μέσα στο σχολείο ξυλοκοπώντας, προπηλακίζοντας, απειλώντας, βρίζοντας εκπαιδευτικούς και γονείς.

Καλούμε όλους τους φορείς του λαϊκού κινήματος και ειδικά τους γονείς, τους συλλόγους γονέων του νομού Κιλκίς, τους συλλόγους εκπαιδευτικών, να καταδικάσουν τα γεγονότα στο Πέραμα, την προσπάθεια παρεμπόδισης από τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής του αυτονόητου δικαιώματος στη μόρφωση παιδιών που έχασαν οικογένεια, σπίτι και πατρίδα λόγω των πολέμων.

Τέτοιες ενέργειες αποπροσανατολίζουν και αθωώνουν τους ενόχους για το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Υπεύθυνες γι' αυτό είναι οι πολιτικές που δημιουργούν τους πολέμους, που εγκλωβίζουν ολόκληρους λαούς και δεν τους επιτρέπουν να βρουν ένα καλύτερο αύριο οδηγώντας ανθρώπινες ψυχές σε δουλεμπορικά κυκλώματα. Και όλα αυτά, για να κερδίζουν οι λίγοι από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου των χωρών αυτών και των δρόμων μεταφοράς αυτού.

Να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μία ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία που θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα. Αυτό σημαίνει αρχικά ότι πρέπει να λυθούν προβλήματα που υπήρχαν ακόμα πριν από την απότομη αύξηση των προσφυγικών ροών και για τα οποία η φασιστική Χρυσή αυγή δεν έχει πει κουβέντα. 

Επιπλέον, το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας, ώστε να πληρούνται όλα τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις κ.τ.λ. 

Επίσης να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και η σίτισή τους. Ειδικότερα, χρειάζεται άμεσα η βελτίωση των υλικοτεχνικών και κτιριακών υποδομών και στελέχωση με προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.


1 σχόλιο :

  1. παρτε τους τοτε στα δικα σας σπιτια και σχολεια και μην μας τους φορτονετε με το ζορι δημοκρατια εχουμε υποτυθετε αφηστε να τους δεχτουμε εαν τους θελουμε και οχι να τους κουβαλατε εσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή