Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Επίσκεψη Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο δήμο Παιονίας

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου2017, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και Βουλευτής Ν.Δ. Β’ Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε το Δήμο Παιονίας για να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στην περιοχή μας.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρευρέθησαν πέραν του Δημάρχου Παιονίας κ. Γκουντενούδη και του Βουλευτή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μεμετζής, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. και δημοτικός σύμβουλος κ. Δεβετζόπουλος.

Ο Δήμαρχος εξέθεσε στον Βουλευτή την πορεία του μεταναστευτικού – προσφυγικού στη περιοχή μας από το ξεκίνημα του μέχρι και σήμερα. Η κρατική μηχανή δεν ήταν και δεν είναι ούτε τώρα προετοιμασμένη για να παράσχει τα στοιχειώδη σε αυτούς τους ανθρώπους. 

Έτσι, είχαν δημιουργηθεί παράνομοι καταυλισμοί –εκτρώματα, τους οποίους ανέχθηκε η ελληνική πολιτεία επί μήνες κόντρα σε κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαμονής αλλά και διεθνούς προστασίας προσφύγων σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης. 

Το μεγαλύτερο τέτοιο παράτυπο καταυλισμό τον είχαμε στο Δήμο μας, στην Ειδομένη όπου χιλιάδες κόσμου αφέθησαν στη τύχη τους σε κατειλημμένους ιδιωτικούς χώρους με την ένοχη ανοχή του κράτους. 

Στην παντελή απουσία της κρατικής μηχανής, η Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Παιονίας ήταν εκεί για να καλύπτουν τα κενά. Τώρα πια, η κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει για να αποζημιώσει τους ιδιώτες που επλήγησαν από την παραμονή τόσων χιλιάδων ανθρώπων στα μέρη τους. 

Ζητήσαμε επαλειμμένα να ανατεθεί ο συντονισμός των ενεργειών στην αυτοδιοίκηση. Επίσης, να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τέλος, παρουσίασε τη δέσμη προτάσεων του κόμματος του για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και δεσμεύτηκε του να υποστηρίξει τα θέματα που ετέθησαν από το Δήμαρχο και τους λοιπούς φορείς του Δήμου Παιονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.