Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Μεγάλες ελπίδες για τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα

Οι εξελίξεις για την θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα είναι καταιγιστικές. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων FDA αποφάσισε την κατά προτεραιότητα εξέταση του θεραπευτικού συνδυασμού του pembrolizumab με χημειοθεραπεία (πεμετρεξίδη και καρβοπλατίνη) ως θεραπεία πρώτης γραμμής για ασθενείς με μεταστατικό ή προχωρημένο μη πλακώδη μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (ΜΜΚΠ), ανεξαρτήτως της έκφρασης του PD-L1 στους όγκους τους και χωρίς γονιδιωματικές αλλοιώσεις EGFR ή ALK. Η ετυμηγορία του FDA αναμένεται στις 10 Μαΐου 2017.

Η απόφαση για την κατά προτεραιότητα εξέταση του συνδυασμού pembrolizumab και χημειοθεραπείας ως θεραπεία πρώτης γραμμής για τον ΜΜΚΠ, βασίστηκε στα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης KEYNOTE-021, που έδειξαν σημαντική υπεροχή του συνδυασμού έναντι της χημειοθεραπείας στο ποσοστό ανταπόκρισης στη θεραπεία αλλά και στην επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου.

Ο καρκίνος του πνεύμονα, αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως, καθώς το ποσοστό 5ετούς επιβίωσης των ασθενών με μεταστατικό (Σταδίου IV) καρκίνο του πνεύμονα είναι 4%, με τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα να αποτελεί το 85% των διαγνωσμένων περιστατικών.

To pembrolizumab είναι αυτή τη στιγμή εγκεκριμένο για τη θεραπεία του προχωρημένου (ανεγχείρητου ή μεταστατικού) μελανώματος και του προχωρημένου ή μεταστατικού καρκίνου του πνεύμονα, για ασθενείς που εκφράζουν PD-L1 και έχουν λάβει ένα προηγούμενο σχήμα χημειοθεραπείας.

Πηγή: http://in.reuters.com/article/merck-co-cancer-idINL1N1F0224


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.