Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- Δύο χρόνια φτωχοποίησης των πολιτών

Γράφει ο
Γιώργος Φραγγίδης
Πρώην βουλετής
Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ
Πέρασαν πια δύο χρόνια από τη μέρα που ο ελληνικός λαός έφερε με την ψήφο του τον ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας. Και είναι αλήθεια μια επέτειος που αξίζει να σταθούμε και να επισημάνουμε τι πραγματικά συνέβη αυτούς τους 24 μήνες.

Προσπερνώ το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε για κυβερνητικό εταίρο την ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου μια ακραία φωνή λαϊκισμού και εθνοσοσιαλισμού – γεγονός που φαντάζομαι ότι ξένισε και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ. Θα θυμίσω όμως τα κεντρικά προεκλογικά συνθήματα που ακούγαμε από το κυβερνών κόμμα και τι ακολούθησε με την ανάληψη της εξουσίας, όταν για τη συνεργασία τους πανηγύριζαν μαζί με σφιχτοδεμένα τα χέρια τους στις εξέδρες, για τη νίκη τους!

-Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο τους 2014 δήλωνε ότι θα επαναφέρει το δώρο των Χριστουγέννων ως 13η σύνταξη. Αντί όμως για αυξήσεις υπήρξαν περικοπές, που θα είναι πολύ μεγαλύτερες για τους μελλοντικούς συνταξιούχους. Υποσχέθηκε κατώτερο βασικό μισθό στα 751 ευρώ. Η λιτότητα όμως συνεχίζεται και μεγαλώνει. Ήρθαν τα capital controls..

-Στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, τον Φεβρουάριο του 2015 έλεγε «Το 2015 δε θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ. Και αυτό είναι δέσμευση». Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε ποτέ. Ίσα ίσα, ο τροποποιημένος φόρος τους 2016 περιλαμβάνει επιβαρύνσεις για μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών.

- Θα διατηρούσε και θα ενίσχυε το ΕΚΑΣ, αλλά αντίθετα βαδίζει ολοταχώς στην κατάργησή του.

-Έλεγε ότι το μνημόνιο τελειώνει αφού θα το καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Τον Ιούλιο του 2015 κατέληξε μετά από παλινωδίες σε συμφωνία με τους εταίρους και έφερε το 3ο Μνημόνιο-το επαχθέστερο μέχρι τώρα.

-Έλεγε ότι η κυβέρνηση δε θα συνεχίσει το ξεπούλημα της περιουσίας του δημόσιου πλούτου( προγραμματικές δηλώσεις, Φεβρουάριος 2015). Η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε τη σύσταση του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων με διάρκεια ζωής 99 χρόνων, που θα συνδιοικείται με τους Ευρωπαίους υποθηκεύοντας ουσιαστικά τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια. Ξεπούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

-Έλεγε « κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη( προεκλογική συγκέντρωση στην Ομόνοια, Ιανουάριος 2015). Με νομοσχέδιο που ψήφισε άνοιξε ο δρόμος για την αγορά δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών από ξένα funds και τον πλειστηριασμό πρώτων κατοικιών.

Αυτή είναι η πραγματική αποτίμηση της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Η Ελλλάδα πήγε πίσω. Η ζωή των πολιτών πήγε πίσω.

- 2 χρόνια μετά και ακόμη χρησιμοποιώντας διάφορα πολιτικά τερτίπια και ψεύτικα διλήμματα, προσπαθεί για μια ακόμη φορά να κοροiδέψει τους Έλληνες πολίτες. Όμως τα ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Η ελπίδα και η αξιοπρέπεια έρχονται με πράξεις και όχι με «μεγάλα» λόγια...

Τα δύο αυτά χρόνια σημαίνουν εξοντωτικά μέτρα ύψους 12,5 δις ευρώ. Και μας προετοιμάζουν ήδη για μια νέα ήττα και μια νέα συνθηκολόγηση εν όψει του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης.

Σημαίνουν πολιτική φτωχοποίησης, διάλυσης των μικρομεσαίων και αύξησης των ανισοτήτων. Η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα δείχνει ότι η κοινωνική πραγματικότητα την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει το 37% των νοικοκυριών να ζει με εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ και το 73% να παρουσιάζει μείωση εισοδημάτων το 2016.

Το 16% ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και το 73% των 1,2 εκατομμυρίων ανέργων είναι σε καθεστώς μακροχρόνιας ανεργίας. Οι μόνες κατηγορίες που εμφανίζουν αύξηση της αντιπροσώπευσης τους είναι τα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ και τα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

Η χώρα όμως έχει ανάγκη άλλες πολιτικές. Από πολιτικές επανεκκίνησης της οικονομίας. Επιταχυντές και όχι κόφτες στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για να υπάρξει παραγωγή νέου πλούτου και στήριξη όσων δεν άντεξαν στην κρίση με σύγχρονες, αποτελεσματικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν σχέδιο, οργάνωση, δουλειά. Προϋποθέτουν κοινή προσπάθεια και Εθνική Συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να φύγει μπροστά.

Και αυτή την πολιτική υπηρετεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Για να έλθει πραγματικά η ελπίδα στη χώρα και στη ζωή των πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.