Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

"Οι παλιές αγάπες (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ ) δεν πεθαίνουν…"

Υπογράφουν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Κιλκίς
Στην προχθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς, με θέμα τη συγκρότηση σε σώμα, αναβίωσαν παλιές «αξέχαστες» εποχές καιροσκοπικού συνδικαλισμού, με πρωταγωνιστές τους συνήθεις ύποπτους. ΔΑΚΕ(με 2 αιρετούς) και ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ, με 2 αιρετούς), προφανώς προσυμφωνημένα, μοίρασαν τα «οφίτσια» στο 7μελές Δ.Σ.

Παραδοσιακά, με σεβασμό στη ψήφο της πλειοψηφίας των συναδέλφων και με γνώμονα ότι οι αιρετοί εκπροσωπούν ιδέες, δράσεις και συλλογικές αποφάσεις κάποιας παράταξης, πρόεδρος εκλέγεται ο εκπρόσωπος της παράταξης που πλειοψηφεί και μάλιστα ο αιρετός που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους αυτής. Κάτι τέτοιο ήταν ανεκτό για ΠΕΚ(πρώην ΠΑΣΚ) και ΔΑΚΕ όσο οι συσχετισμοί δεν τους ευνοούσαν.

Με ειλικρινή σεβασμό στο πρόσωπο και στην εκπαιδευτική διαδρομή του νέου προέδρου της ΕΛΜΕ Κιλκίς, οφείλουμε να πούμε ξεκάθαρα ότι ΠΕΚ(πρώην ΠΑΣΚ) και ΔΑΚΕ επέλεξαν να εκλέξουν πρόεδρο, αιρετό που συγκέντρωσε συνολικά 41 ψήφους! 

Στο δεύτερο γύρο ήταν η σειρά της ΔΑΚΕ να ανταποδώσει την ομολογουμένως μεγάλη «χάρη» και να εκλέξει τον αιρετό της ΠΕΚ(πρώην ΠΑΣΚ) ως Γ. Γραμματέα, ολοκληρώνοντας το αλισβερίσι. Η μη αντιστοίχιση της νέας συγκρότησης του Δ.Σ. με το εκλογικό αποτέλεσμα, απαξιώνει και κυρίως αποδυναμώνει το νέο Δ.Σ. από τα πρώτα του βήματα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο της συνδικαλιστικής κάλυψης των συναδέλφων και θέληση για αγωνιστικές παρεμβάσεις στα σύνθετα προβλήματα τους εκπαιδευτικού κόσμου και της κοινωνίας.

2 σχόλια:

  1. Θέλω να πιστεύω πως οι συνάδελφοι δεν έχουν ασθενή μνήμη γιατί επι σειρά ετών όταν η ΔΑΚΕ είχε (3) αιρετούς είχαμε προεδρίο την μία χρονά απο την ΠΑΣΚ την άλλη απο την ΣΥΝΕΚ μας είπαν και εμάς μια χρονιά α μας δώσουν την προεδρία.Μήπως δεν την δικαιούμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σας δώσουν την προεδρία!!!!! μεγάλη υπόθεση να είσαι εκπαιδευτικός και να περιμένεις να σου δώσουν κι όχι να κερδίσεις με τους αγώνες σου... αυτό που αξίζεις! Κι αναρωτιόμαστε γιατί έχει αυτά τα χάλια η παιδεία μας;;; Με τόσους σκυφτούλιδες στην εκπαίδευση ... τι πολίτες θα βγούν στην κοινωνία;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.