Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Εξόρμηση της Επιτροπής Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας στην ALUMIL

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας
Η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, εξόρμηση στο εργοστάσιο της ALUMIL στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς. 

Καταγγέλει την εργοδοσία που φέρνει παράνομα τους εργαζόμενους για δουλειά ακόμα και Κυριακή, καταστρατηγώντας ακόμα και τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. 

Η εργασία των συναδέλφων είναι μαύρη και παράνομη, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν χτυπούσαν κάρτα αλλά έδιναν στην κεντρική είσοδο το όνομα τους για να φανεί η παρουσία τους. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όμιλος ALUMIL για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του κάνει τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο. Πρόσφατα η εργοδοσία είχε προχωρήσει σε απολύσεις, αλλά και τις μέρες του χιονιά οι εργαζόμενοι τις χρεώθηκαν με κανονικές άδειες ή άδειες άνευ αποδοχών.

Η Επιτροπή Αγώνα θα καταγγείλει όλες αυτές τις ενέργειες στην Επιθεώρηση Εργασίας και θα κλιμακώσει τον αγώνα το επόμενο διάστημα. Καλεί όλους τους εργαζόμενους της ALUMIL, αλλά και όλων των επιχειρήσεων του κλάδου, να μην νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους αυτές τις πρακτικές, να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα και να παλέψουν για να μπει τώρα φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία και επιθετικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.