Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, όλα τα σχολεία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, μετά την απόφαση που ελήφθη σε ευρεία σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης, οι τοπικοί αντιδήμαρχοι Τάσος Τσακιρίδης (Συκεών), Αλέκος Σιμητόπουλος (Πεύκων), Στέλιος Γκατζές (Αγ. Παύλου), ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης και η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Αλεξάνδρα Τερζίδου. 

Κατά τη διάρκειά της έγινε λεπτομερής ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία του δήμου, με κυρίαρχη την εκτίμηση ότι με κριτήριο τη θέρμανση και την ασφαλή προσβασιμότητα αυτά είναι σε θέση να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα. Στην εικόνα αυτή συνετέλεσε η κινητοποίηση των προηγούμενων ημερών καθώς σε όλα τα σχολεία οι είσοδοι και οι αυλές διατηρήθηκαν καθαρές, ενώ τέθηκαν σε λειτουργία και τα συστήματα θέρμανσης.

Παρά τις προσπάθειες, όμως, δεν κατέστη εφικτό θα τεθούν σε λειτουργία τα δίκτυα ύδρευσης, τα οποία παραμένουν παγωμένα, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η υγιεινή των μαθητών. Αυτό ήταν και το στοιχείο που κυριάρχησε στη σύσκεψη, με αποτέλεσμα να ληφθεί απόφαση ώστε να παραμείνουν κλειστά για αύριο, Δευτέρα, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες. Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί.

«Ήταν μια απόφαση που δυσκολευτήκαμε να πάρουμε καθώς στο σύνολο των σχολείων μας εξασφαλίσαμε ασφαλή πρόσβαση και θέρμανση. Ωστόσο διαπιστώθηκε, μετά και από ελέγχους των στελεχών του δήμου μας, ότι το δίκτυο ύδρευσης παραμένει παγωμένο, με ορατό τον κίνδυνο να υποστεί και ζημιές. Με δεδομένη την έλλειψη ύδρευσης στις σχολικές μονάδες λόγω του παγετού, είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν επαρκώς οι ευαίσθητοι για τα παιδιά χώροι υγιεινής. 

Έτσι κρίθηκε σκόπιμο να αποφύγουμε οποιονδήποτε τέτοιο κίνδυνο», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. «Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε το θέμα να αντιμετωπισθεί και να μην χρειασθεί τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την επόμενη ημέρα», τόνισε, απευθύνοντας έκκληση στους αρμόδιους Οργανισμούς και Υπηρεσίες (ύδρευσης, αποχέτευσης, φυσικό αέριο) ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα της τροφοδοσίας των σχολείων με νερό.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους διευθυντές των σχολείων ώστε «να επιδείξουν ιδιαίτερη φροντίδα για τη συνέχιση της λειτουργίας όλων των συστημάτων θέρμανσης για να ανέβει ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία των κτιρίων», όπως επίσης να βρίσκονται σε «διαρκή επικοινωνία με την αντιδημαρχία Μικροέργων και τις Σχολικές Επιτροπές και να υπάρξει συνεργασία για την άμεση επίλυση όσων άλλων προβλημάτων εντοπισθούν».

Σχετικά με τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίοι θα λειτουργήσουν κανονικά, επισημάνθηκε ότι όλες οι υποδομές ύδρευσης και θέρμανσης βρίσκονται σε κατάσταση καλής λειτουργίας. «Ανταποκρινόμενοι και στις εκκλήσεις εκατοντάδων γονέων που έχουν παιδιά μικρής ηλικίας και έχουν ανάγκη να αφήσουν με ασφάλεια και σε ζεστό και ασφαλές περιβάλλον τα βρέφη και τα μωρά τους, εκτιμήσαμε ότι δεν υπήρχε λόγος οι Σταθμοί να παραμείνουν κλειστοί», ανέφερε ο Σίμος Δανιηλίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.