Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Σάββατο με Πάικο οι άνδρες και Κυριακή με Ηλιόλουστο η Β’ Ομάδα της Ακαδημίας Αλέξανδρος

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 ο Αλέξανδρος αντιμετωπίζει εκτός έδρας το ΠΑΙΚΟ Γουμένισσας και οι Ελπίδες την Κυριακή πάλι εκτός του Ήλιο Ηλιολούστου. Το παιχνίδι στη Γουμένισσα είναι σημαντικό και δύσκολο για την ομάδα του Γιώργου Πελίδη η οποία αγωνίστηκε την Τετάρτη στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το Συμβούλιο της Επικρατείας

Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Λιναρδάκης
Είναι η ιστορική ομιλία του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου (ο οποίος ίδρυσε το ΣτΕ) στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 17 Μαΐου 1929: «Όταν δε έστω και άνευ προθέσεως διαπράξη η κυβέρνησις καμία παρανομίαν και έλθη το συμβούλιο της επικρατείας να της πει ότι της ακυρώνει την πράξιν της ταύτην, σας βεβαιώ ότι θα έλθω προσωπικώς να συγχαρώ και να σφίξω το χέρι του προέδρου και των μελών του συμβουλίου της επικρατείας, διότι υπενθύμισαν εις την κυβέρνησιν ότι δεν έχει το δικαίωμα να παρανομεί».

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στην Ειδομένη

Πηγή: Ιστοσελίδα Ειδομένη
Σήμερα 28η Οκτωβρίου μετά την δοξολογία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες ήρωες του έπους του '40 όπου η πρόεδρός μας κ. Ξανθούλα Ν. Σουπλή και ο προϊστάμενος του Αστυνομικού τμήματος κ. Χρήστος Τσαλτάκης κατέθεσαν στεφάνι προς τιμήν των Ελλήνων αγωνιστών. 

Τη δουλειά την έκανε ο αστυνομικός σκύλος του Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (27-10-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε αιφνιδιαστική έρευνα του σπιτιού του, παρουσία Δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, εντοπίστηκε στον αύλειο χώρο και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους 10,4 γραμμαρίων.

Εξιχνιάστηκαν πολλές κλοπές από σπίτια στην Κατερίνη που αφαιρέθηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας

Εξιχνιάστηκαν στο πλαίσιο συστηματικής και αναλυτικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, πολλές διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια στην Κατερίνη που αφαιρέθηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας.

ΚΝΕ: "Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη μαθητών"

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ
Στη δίκη που έγινε στις 27/10/16 καταδικάστηκαν ως ένοχοι πέντε 14χρονοι μαθητές του 1ου γυμνασίου Μαλακοπής Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι «διέκοψαν από κοινού τη λειτουργία δημόσιου σχολείου και παρέμειναν παράνομα στους χώρους λειτουργίας αυτού» με την κατάληψη που οργάνωσαν στο σχολείο τους το διάστημα 3-5/11/2015.

Κιλκίς 28 Οκτωβρίου 2016: Παρέλαση για την 76η Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ»



Τίμησαν την απελευθέρωση της Γουμένισσας οι "Παίονες"

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' 
Η τιμή στην Ιστορία ενός τόπου είναι πολύτιμο αγαθό. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' με ήθος και ποιότητα που τον διακρίνει στην πολύχρονη πορεία του, πιστός στις αξίες που πρεσβεύει τίμησε την απελευθέρωση της Γουμένισσας όπως αρμόζει και τιμά τους προγόνους μας, με εκδηλώσεις σύμφωνα με το κλίμα της επετείου των Ελευθερίων.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την 28η Οκτωβρίου 1940

Ανακοίνωση ΚΚΕ
Η 28η Οκτωβρίου 1940 και η κατοπινή πάλη του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αποτελεί πηγή έμπνευσης και εξαγωγής πολύτιμων διδαγμάτων, χρήσιμων για το λαϊκό αγώνα και σήμερα, κυρίως για την αντικαπιταλιστική κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει αυτός ο αγώνας.

Οι άταφοι Έλληνες του 1940....

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Στον αντιφασιστικό αγώνα του ελληνικού λαού το 1940- 1941, η παράδοσή μας, η ιστορία μας, η αντιστασιακή πορεία έγινε πράξη για ακόμη μία φορά. Από τη μία πλευρά η λογική που θεωρεί ότι είναι καλύτερο να παραδοθεί ο λαός ή να "πολεμήσει" για την τιμή των όπλων και από την άλλη το μέγα έπος, το μέγα θαύμα. Ο πάνοπλος φασισμός και ο ελληνικός λαός της πίστης στη Νίκη, στο Δίκαιο, την Αλήθεια.

Κιλκίς: Εκδήλωση - αφιέρωμα για το ολοκαύτωμα των μαρτυρικών χωριών των Κρουσίων





75 χρόνια συμπληρώθηκαν από την καταστροφή των τριών ορεινών χωριών του νομού Κιλκίς από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, με αφορμή την πρώιμη εμφάνιση αντιστασιακού αντικατοχικού κινήματος με την οργάνωση που πήρε την ονομασία «Αθανάσιος Διάκος». 


«Εσωτερικά» - Έκθεση Εικαστικών Εργαστηρίων Ενηλίκων ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, στις 7.30μ.μ. στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, θα γίνουν τα εγκαίνια της καθιερωμένης πλέον, ετήσιας έκθεσης των ενήλικων μαθητών των Εικαστικών Εργαστηρίων του φορέα.

Κιλκίς: Τελετή προαγωγής Γρηγόρη Αυξεντίου σε Αντιστράτηγο

Τη μνήμη του Κύπριου ήρωα και αγωνιστή της Ε.Ο.Κ.Α Γρηγόρη Αυξεντίου τιμούν οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Κιλκίς και Λύσης Κύπρου, οι οποίοι σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955- 59 και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α., διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 10:00, με αφορμή την τελετή προαγωγής του Γρηγόρη Αυξεντίου στο βαθμό του Αντιστρατήγου.

20 χρόνια "Κάστανο, Κρασί, Τυρί" στη Γρίβα Παιονίας



Σας γνωστοποιούμε ότι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 θα γίνει για 20η συνεχόμενη χρονιά η γιορτή "Καστανό Κρασί Τυρί" στη Γρίβα. Υπό τον ήχο των Χάλκινων της Γουμένισσας και την παρουσία χορευτικών συγκροτημάτων Μακεδονίας, προσφέρονται κάστανα κατοίκων του χωριού, κρασί και τυρί από τα οινοποιία και τις γαλακτοβιομηχανίες της περιοχής και παραδοσιακές πίτες από τις νοικοκυρές του χωριού. Είσαστε όλοι προσκεκλημένοι να γιορτάσετε μαζί μας.

Ειδικές συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης πολιτών σε περίπτωση απάτης με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

Παρά τα υψηλά ποσοστά εξιχνιάσεων και συλλήψεων δραστών για εξαπάτηση πολιτών στη Δυτική Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν απόπειρες απάτης, σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, από επιτήδειους που τηλεφωνούσαν, κυρίως σε άτομα τρίτης ηλικίας και με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος από συγγενικό τους πρόσωπο, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Ανακοίνωση για τους βιοκαλλιεργητές του νομού Κιλκίς

Ανακοινώνεται στους βιοκαλλιεργητές του νομού Κιλκίς, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης άδειας παρέκκλισης στην υπηρεσία μας σε περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μη πιστοποιημένο βιολογικό σπόρο, ότι οι ημερομηνίες για την τρέχουσα περίοδο 2016-2017 καθορίζονται ως εξής:

Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Σουρωτής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (Τάφος Αγίου Παΐσιου)

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Σουρωτής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (Τάφος Αγίου Παΐσιου) και επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016. Αναχώρηση 15:00 από την Πλατεία Ειρήνης.