Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες


- Μετά από περίπου έξι ώρες ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
- Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός με ψήφους 14 υπέρ και 11 κατά
- Η απόφαση του ΣτΕ είναι πάρα πολύ σκληρή καθώς ουσιαστικά κατεδαφίζει ολόκληρο το νόμο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες
- Με βάση τη σκληρή απόφαση είναι σαν να μην έγινε ποτέ ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών


Παραδοσιακό ποντιακό γλέντι στην Αργυρούπολη Κιλκίς


Εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Νέα Σάντα Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
"Το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η ΚΟΒ Γαλλικού του ΚΚΕ θα διοργανώσουν την Κυριακή 30 Οκτώβρη 2016, στις 11:00 το πρωί στη Νέα Σάντα την ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές και τους νεκρούς της μάχης της Νέας Σάντας, όπου ο 3ος Λόχος του 10ου Τάγματος του 13ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ έδωσε μάχη με σχηματισμούς Γερμανών και Ελλήνων συνεργατών τους που εγκατέλειπαν τη χώρα στις 25 Οκτώβρη του 1944.

ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα, «Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις στον Αγροτικό τομέα»

Δελτίο τύπου Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς 
Η Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς πραγματοποίησε εκδήλωση την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς με κεντρικό ομιλητή τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξη Ν. Σερρών, κ. Μιχάλη Τζελέπη με θέμα τις «τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις στον Αγροτικό τομέα».

«Την ανάγκη υιοθέτησης οριστικής Λύσης για το Επίδομα Παραμεθορίου επανέφερε ο Μ. Τζελέπης»

Δελτίο τύπου Μ. Τσελέπη
Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης επανέφερε στην Βουλή το ζήτημα «για την ανάγκη υιοθέτησης οριστικής λύσης για το επίδομα παραμεθορίου» μέσω της υπ’ αριθμόν Α.Π.: 715/26-10-2016 Ερώτησης που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Επενδύσεις γεωργικής παραγωγής και μεταποίησης που υπάγονται στον Αναπτυξιακό Νόμο

Με δυο νέες Υπουργικές Αποφάσεις καθορίζονται ποια επενδυτικά σχέδια μπορούν να υπαχθούν στον Ν. 4399/2016. Τα επενδυτικά σχέδια, μπορεί να αφορούν είτε σε ίδρυση νέας μονάδας, είτε σε εκσυγχρονισμό, με ή χωρίς μετεγκατάσταση, υφιστάμενης μονάδας πρωτογενούς παραγωγής.

Ιωάννα, Αχιλλέας Σπυρλιάδης, Κώστας Λαφτσίδης, LIVE

Εισήγηση Δημάρχου Κιλκίς επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας με αεριοποίηση βιομάζας στην Τέρπυλλο

Κοινοποιείται η εισήγηση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη στην έκτακτη καταπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου ''Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με αεριοποίηση βιομάζας του Μιχάλη Κάσδαγλη που προτείνεται να εγκατασταθεί στο υπ. αριθ. 2043 αγροτεμάχιο αγροκτήματος Τερπύλλου της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών''.

Σε δημόσια διαβούλευση το μέτρο στήριξης επενδύσεων στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη αγροτικών προϊόντων

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε σήμερα η Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση του μέτρου 4.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που αφορά «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων».

"Η ΔΕΗ υπήρξε δημόσια επί 60 και πλέον χρόνια και Δημόσια θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ"

Ανακοίνωση ΓΕΝ.Ο.Π/Δ.Ε.Η - Κ.Η.Ε (ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ - ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ)
«Η μικρή Ελένη κάθεται και κλαίει γιατί δεν την παίζουν οι (άσπονδες) φιλενάδες της».
Ναι, είναι τραγικό αλλά κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.  Δυστυχώς αυτήν την εικόνα γεννά η επόμενη ημέρα της «πρεμιέρας» των δημοπρασιών ΝΟΜΕ που άφησε όοοοοολους τους παίκτες του παιχνιδιού ικανοποιημένους, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΔΕΗ. Τυχαίο; Οπωσδήποτε όχι.

"Γιώργο Κουτσάγια, σ' ευχαριστούμε θερμά"

Το Δ.Σ., οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ευχαριστούν τον κ. Γεώργιο Κουτσάγια για την προσφορά πρωινού γεύματος προς τους ωφελούμενους, εις μνήμην του φίλου του Μανώλη Μουχτάρη.

Διεθνές φιλικό για τη γυναικεία ομάδα του Κιλκισιακού

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Μεγάλο διεθνές φιλικό για τη Γυναικεία ομάδα του Κιλκισιακού, η οποία υποδέχεται τη Πέμπτη στις 4.30μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο τη Τιβερίγια Στρώμνιτσας.

Με επιτυχία για τον ΓΑΣΚ ο αγώνας δρόμου “Run in Lagadas” - Πέμπτη στις γυναίκες η Στ. Παρασκευά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (23/10) στον Λαγκαδά ο αγώνας δρόμου πόλης με την επωνυμία “Run in Lagadas”, από τον ΓΣ Λαγκαδά και τον Δήμο Λαγκαδά για την διπλή απελευθέρωση της πόλης.
Περισσότεροι από 650 δρομείς από πολλές περιοχές της Ελλάδας γέμισαν τους δρόμους της πόλης λαμβάνοντας μέρος στα 10χλμ., τα 5χλμ. και 1χλμ ενώ μεγάλη συμμετοχή είχε και ο αγώνας των δημοτικών σχολείων της περιοχής.

Πλούσιος απολογισμός εκδηλώσεων από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Πλούσιος υπήρξε ο απολογισμός δράσεων, συμμετοχών, αλλά και εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου 2016.

Αξιούπολη: Μια παράσταση που ξάφνιασε ευχάριστα το θεατρόφιλο κοινό

Δόθηκε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Αξιούπολης, η πρεμιέρα του "Κυριακάτικου περίπατου". Ένα θεατρικό έργο που χαρακτηρίζεται από πικρές αλήθειες δοσμένες πολλές φορές μέσα από την μαύρη κωμωδία. 

Ξεκινά το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης των νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων, τα οποία υπόκεινται σε δειγματοληψία για Μεταδοτικές Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες (ΜΣΕ), σε 9 Περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την υλοποίησή του αναλαμβάνει Ένωση Εταιρειών, η οποία αναδείχθηκε μετά από ανοιχτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό.

Κιλκίς: Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου & Παντομίμας από 7 έως 11 Δεκεμβρίου 2016


Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 25-10-2016 για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό στο Διοικητήριο (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης), με πρωτοβουλία (πρόσκληση) της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) προσκλήθηκε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ως εκπρόσωπος των δήμων της Π.Κ.Μ. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

"Καλό ταξίδι σύντροφε, Στάθη Μακρίδη"

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς
«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο θάνατο του εξέχοντος μέλους της κοινωνίας του Κιλκίς.  Έναν άνθρωπο με ήθος, αξίες και ιδανικά, ενός πολύτιμου μέλους της παράταξης μας τον Στάθη Μακρίδη.